• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκόπια: ‘Η Ελλάδα θα μεσολαβήσει στη διένεξή μας με τη Βουλγαρία’

Σκόπια: ‘Η Ελλάδα θα μεσολαβήσει στη διένεξή μας με τη Βουλγαρία’

dendias eurokinissi
Η Ελλάδα θα μεσολαβήσει για την επίλυση των διαφορών ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία,

αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Euronews, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zurnal.mk των Σκοπίων.

«Με κάθε δυνατό τρόπο»
Η ιστοσελίδα, επικαλούμενη ανταπόκριση από την Αθήνα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου mia.mk της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρει ότι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

«Δένδιας: Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διευκολύνει την επίλυση των διαφορών Σκοπίων, Σόφιας» γράφει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.

«Ακολουθώντας την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα υποστηρίζει ένθερμα την ευρωπαϊκή προοπτική στη χερσόνησο των Βαλκανίων και φυσικά στα Δυτικά Βαλκάνια, και ιδίως στη συγκεκριμένη περίπτωση των Σκοπίων και της Αλβανίας.

»Και ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις και με τις δυο χώρες, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα το εκτιμήσουν», είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Προσπαθεί να τους βοηθήσει»
Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «η πρωτοβουλία είναι πολύ δυνατή λέξη και πρόσθεσε ότι είναι φίλη με όλους και προσπαθεί να τους βοηθήσει όλους.

«Αλλά πρέπει να πω ξανά ότι πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, και η μεγάλη εικόνα είναι το μέλλον των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας στη συνέντευξή του.

zurnal.mk/ mia.mk/ echedoros-a.gr/ in.gr/ photo eurokinissi