• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σφοδρές αντιδράσεις για την προγραμματισμένη πτήση ελληνικών μαχητικών πάνω από τα Σκόπια – Ποιος ο λόγος;

Σφοδρές αντιδράσεις για την προγραμματισμένη πτήση ελληνικών μαχητικών πάνω από τα Σκόπια – Ποιος ο λόγος;

Skopia-Ellada
Με ειρωνεία αντιδρά o Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας - Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, στις πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών πάνω από τον εναέριο χώρο των Σκοπίων που καλωσορίζουν τη γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ.

Ελληνικά αεροσκάφη αναμένεται να πετάξουν σήμερα πάνω από τη γειτονική χώρα με στόχο να καλωσορίσουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, δύο αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και δύο αντίστοιχα των ΗΠΑ, θα πετάξουν σήμερα (29 Μαΐου) πάνω από τους αιθέρες των Σκοπίων καλωσορίζοντας την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, ενώ η πτήση θα γίνει πάνω από τον ποταμό Βαρδάρη.


«Μου αρέσει και το λεω ειρωνικά, ότι την ημέρα της πτώσεως της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου πριν από 567 χρόνια, τα αεροσκάφη της δοξασμένης Πολεμικής Αεροπορίας με το έμβλημα του Αρχάγγελου Μιχαήλ πετάνε πάνω από τους κλέφτες και τους λωποδύτες της ιστορίας. Πήραν την ιστορία μας, αλλά εμείς τους καλωσορίζουμε και από πάνω», επισημαίνει στο Sputnik, o ιστορικός – σλαβολόγος και πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας – Αυστραλίας Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.

«Για εμένα αυτό αποτελεί απευθείας ύβρη, εναντίον και των ενόπλων δυνάμεων και του ελληνικού έθνους γενικότερα. Σήμερα, η 29η Μαΐου είναι η ημέρα θρήνου του ελληνισμού και θα έπρεπε να είναι μέρα ενδοσκόπησης και διόρθωσης. Από ό,τι βλέπω, ο Έλληνας δεν βάζει μυαλό και είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει την ιστορία στη χειρότερη μορφή. Εμείς φταίμε καθότι δεχθήκαμε τη Συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών). Καλωσορίζουμε σήμερα τη βλακεία μας και την υποχωρητικότητά μας. Την αποδοχή μας σε κάτι που δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτό. Όμως εμείς το δεχόμαστε, το προσκυνάμε και το τιμούμε με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

Σε μια πρόβλεψη για το μέλλον, ο κ. Χρυσανθόπουλος αναφέρει:

«Αν συνεχίσουμε έτσι, οι γειτονικοί λαοί θα ζητούν διάφορα από τη χώρα μας, με βάση τα δικά τους εθνικά συμφέροντα ή τα συμφέροντα τρίτων και εμείς θα υποχωρούμε με την ψευτοδικαιολογία της Ειρήνης. Όπως είπε και ο μεγάλος Θουκιδίδης, αν υποχωρήσεις μια φορά, θα υποχωρήσεις και δύο και δέκα. Θα σου επιβληθεί ο πόλεμος και θα τον χάσεις».

Η γειτονική χώρα έγινε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου, μετά από μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)