Σεισμός στην Τουρκία: Γιατί οι Τούρκοι τουιτάρουν πλάνα από την ΕΡΤ: «Οι Έλληνες ήρθαν ξαφνικά»

Προωθείται όλο και πιο έντονα η λεγόμενη «ελληνοτουρκική φιλία»...

Δεκάδες είναι τα tweets που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, με αφορμή ένα βίντεο από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, με τους Τούρκους να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους.

Η Ελλάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Τουρκίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, στέλνοντας ειδικό συνεργείο για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό τυχόν επιζώντων από τα συντρίμμια.

Οι Τούρκοι έσπευσαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον ελληνικό λαό για την πρωτοβουλία αυτή, με δεκάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε στα ελληνικά, είτε στα τουρκικά, με πιο χαρακτηριστική τη φράση: «Ο γείτονας ήρθε ξαφνικά ένα βράδυ για να βοηθήσει».

Έτσι ξεκίνησε η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ – Δεκάδες τα μηνύματα των Τούρκων
Σήμερα το πρωί, πάντως, κάνοντας μια αναζήτηση στο Twitter, έβλεπε κανείς πολλά tweets στα τουρκικά να προβάλλουν πλάνα από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Ο λόγος; Η εκπομπή ξεκίνησε με ένα βίντεο με πλάνα από τα συντρίμμια στην Τουρκία υπό τους ήχους του λαϊκού τουρκικού τραγουδιού «Είπα στον κόσμο ότι σ’ αγαπώ».

Δεκάδες ήταν οι Τούρκοι που αναδημοσίευσαν το βίντεο, χαρακτηρίζοντάς το ως κίνηση αλληλεγγύης, με το τουρκικό δίκτυο TRT Haber να γράφει: «Έχω δηλώσει στον κόσμο ότι σε αγαπώ… Η ελληνική κρατική τηλεόραση ξεκίνησε την εκπομπή της με εικόνες σεισμού από την Τουρκία και ένα τουρκικό τραγούδι». Παρόμοια ήταν και η ανάρτηση της τουρκικής Sabah.

Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Πριν περάσουν 24 ώρες, η Ελλάδα έστειλε ομάδες διάσωσης και έτσι ξεκίνησαν οι πρωινές ειδήσεις στην ΕΡΤ, την κρατική τηλεόραση της Ελλάδας. Θέλουμε φιλίες που θα διαρκέσουν για πάντα, όχι πολύτιμη μοναξιά».

iefimerida/scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί