• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε τηλεοπτικό κανάλι ο Δένδιας! Τι είπε για τα διαβήματα και τα «λίγες δεκάδες μέτρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τηλεοπτικό κανάλι ο Δένδιας! Τι είπε για τα διαβήματα και τα «λίγες δεκάδες μέτρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις και για τα εσωκομματικά «μουρμουρητά»…

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι, με αφορμή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά το περιστατικό στον Έβρο και την κινητικότητα των Τούρκων στην περιοχή.

«Εγκλωβίζεται το πολιτικό σύστημα της χώρας στην ακροδεξιά ρητορική», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν παρατηρείται κινητικότητα από την πλευρά των Τούρκων στη θέση Μελισσοκομείο, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υιοθετεί το «ακροδεξιό σκεπτικό Βελόπουλου», στα περί «εισβολής Τούρκων», κάνοντας λόγο για fake news και κατασκευασμένες αντιδράσεις.

Οι δηλώσεις για τα «λίγες δεκάδες μέτρα», αφορούν, όπως τόνισε στην «αλλαγή ορίου στην κοίτη του ποταμού» και όχι τα σύνορα, κάτι που όπως είπε έγινε κατανοητό και από τον ίδιο τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε την συνέντευξη.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά την κυβερνηση αν αποχώρησαν οι ελληνικές δυνάμεις λόγω της τουρκικής στρατοφυλακής; Είναι προσβλητική η διατύπωση στην ερώτηση! Δεν είναι υβριστικό να ρωτάς αν εγκατέλειψαν οι ένοπλες δυνάμεις μας;», υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας.

ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η χώρα μας ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο όταν η Τουρκία ζήτησε «να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε, με το πρώτο διάβημα, αρνητικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΙΑΒΗΜΑ

Όταν, ωστόσο, παρατηρήθηκε κινητικότητα στην περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας, το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δεύτερο διάβημα προς την Άγκυρα απαιτώντας να μην υπάρξει καμία τουρκική ενέργεια. «Προφανώς πήγαν να κάνουν μετρήσεις και επεδόθη δεύτερο διάβημα», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει δώσει απάντηση στο δεύτερο διάβημα.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος πιστεύει ότι η Τουρκία είναι ικανή να προκαλέσει κάποιο σοβαρό επεισόδιο, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Υπάρχει κλιμάκωση κι αν καταστεί ανεξέλεγκτη, μπορεί  να οδηγήσει οπουδήποτε. Να μην επιτρέψουμε η Τουρκία να κάνει το παιχνίδι της με τον τρόπο που θέλει αυτή», υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Όταν χρειάστηκε να είναι κάθετη και απόλυτη, ήταν (στον Έβρο)».

Τέλος, σχολιάζοντας και τα… εσωκομματικά μουρμουρητά, ο κ. Δένδιας ήταν λακωνικός: «Είμαι βαρήκοος στα μουρμουρητά».

Με πληροφορίες από Newpost, Alpha Tv