• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σχεδόν μία χιλιετία πολέμου με την Τουρκιά – Μία χιλιετία κατά των τουρκικών ορδών

Σχεδόν μία χιλιετία πολέμου με την Τουρκιά – Μία χιλιετία κατά των τουρκικών ορδών

Στο τέλος χωράει μόνο ένας...

Από το 1048 μΧ. που εμφανίστηκαν οι πρώτες τουρκικές ομάδες νομάδων στα ανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας στη σημερινή Αρμενία, αρχίζει ο αγώνας μεταξύ του Έθνους και των Τούρκων.

Οι Χαζάροι κάτοικοι του ομώνυμου βασιλείου ήταν οι πρώτοι που ήρθαν δυτικότερα ως κλάδος των τουρκονομαδικών φυλών. Αργότερα αυτοί μετεξελίχθηκαν στον εβραϊκό κλάδο των Ασκεναζί. Το πιο επικίνδυνο όμως που εμφανίστηκε στα ανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας ήταν και αυτό που κατάφερε το μεγαλύτερο πλήγμα.

Σα σύνοψη μπορεί να γραφεί το εξής για τη σταδιακή επικράτηση των Τούρκων με τους εξής παράγοντες:

·         Εσωτερική ανισορροπία/διχόνοια στο Έθνος

·         Διάλυση της άμυνας των συνόρων

·         Διαρκής χρησιμοποίηση των νομάδων/μεταναστών εξ ανατολών

·         Εξισλαμισμός/παιδομάζωμα

Η μάχη του Ματζικέρτ και όσων επακολούθησαν μετά από αυτή είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο μπορεί μία στιγμή στην ιστορία να αλλάξει τα πάντα προς το χειρότερο. Έριδες για το θρόνο, υπερ-αριστοκράτες με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και ένα σύστημα αριστοκρατίας άξιος καταστροφής, κατάφερε και αφόπλισε ίσως το μόνο ικανό στρατηγό της αυτοκρατορίας.

Αλλά προηγουμένως είχε επακολουθήσει η διάλυση της συνοριακής άμυνας των συνόρων. Οι Καππαδόκες είχαν αφεθεί στην τύχη τους και η μεταφορά των Αρμένιων από τις περιοχές που διέμεναν στην Κιλικία μαζί με το διαρκές μίσος τους κατά της Κωνσταντινούπολης, τορπίλισαν ανεπανόρθωτα την άμυνα των συνόρων και ήρθε η κατάρρευση.

Οι Τούρκοι φυσικά, πάντα χρησιμοποιούσαν όλους εκείνους που ήταν πρόθυμοι να πολεμήσουν, πάντα χρησιμοποιούσαν στρατεύματα που συνέτασσαν από νομάδες/μετανάστες  που έρχονταν από τα ανατολικά ώστε να ορμούν στις περιοχές που σκόπευαν να κατακτήσουν, να καταστρέφουν, λεηλατούν και όταν ο τοπικός πληθυσμός κουραζόταν από τη διαρκή πολεμική σύρραξη, τον κατελάμβαναν εύκολα χωρίς αντίσταση.

Φυσικά οι πληθυσμοί που είχαν βαρεθεί να πληρώνουν ληστρικούς φόρους  στο κράτος, μεταπηδούσαν εύκολα και χωρίς ενδοιασμούς υπό την τουρκική σημαία και οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αρχίσανε τα μαζικά παιδομαζώματα και τους βίαιους εκτουρκισμούς αφού αν δεν το έκαναν αυτό ο αριθμός των λίγων Τούρκων θα εκμηδενιζόταν από τους ελληνικούς και αρμενικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας.

Το 1821 με την επανάσταση σε εξέλιξη και την απόφαση του Σουλτάνου να τελειώνει με αυτή και να μεταφέρει μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην κυρίως Ελλάδα αφού σφάξει όσους εξεγείρονταν, δεν υπήρχε γυρισμός, το Έθνος ήταν υπό καίρια απειλή.

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, σήμερα οι Τούρκοι χρησιμοποιούν την ίδια τακτική χρησιμοποιώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες που διαθέτουν στο έδαφός τους ώστε να αλλοιώσουν την να κουράσουν τον πληθυσμό, να αλλοιώσουν την Ελλάδα πληθυσμιακά και να επιφέρουν κατάρρευση και των υπόλοιπων δομών άμυνας του ελληνικού κράτους οπότε η στρατιωτική εισβολή και ο εκτουρκισμός θα είναι εύκολη.

Αυτός ο πόλεμος δεν πρέπει να λήξει έτσι όπως θέλει ο εχθρός μας

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •