• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σακελλαροπούλου: Έχω την Κύπρο στην καρδιά μου, Στην Μεγαλόνησο η ΠτΔ

Σακελλαροπούλου: Έχω την Κύπρο στην καρδιά μου, Στην Μεγαλόνησο η ΠτΔ

Το ενιαίο μέτωπο Κύπρου – Ελλάδος καθώς και η χρονική συγκυρία της επίσκεψης τονίσθηκε στις πρώτες τοποθετήσεις Νίκου Αναστασιάδη και Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής της κας Σακελλαροπούλου. Καλωσορίζοντας την Ελληνίδα Πρόεδρο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού προς την κα Σακελλαροπούλου ενώ παράλληλα τόνισε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω κρίσης. Μιας κρίσης όπως τόνισε που η Τουρκία προκαλεί σε Κύπρο και Ελλάδα, με τις έκνομες ενέργειές της σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Από πλευράς της η Ελληνίδα Πρόεδρος τόνισε τη σημασία της επίσκεψής της εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για τις δυο χώρες. Δυο χώρες που όπως είπε λειτουργούν υπό ένα μέτωπο. «Έχω την Κύπρο στην καρδιά μου», είπε χαρακτηριστικά η κα Σακελλαροπούλου.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου συμπίπτει με μία περίοδο κρίσης, που προκαλείται λόγω των τουρκικών έκνομων ενεργειών τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με μία σειρά πράξεων που, όπως είπε, αν δεν υπήρχε η ψύχραιμη από πλευράς Ελλάδας αντιμετώπιση, ενδεχομένως να οδηγούσαν σε ανεπιθύμητες καταστάσεις για λαούς που αγαπούν την ειρήνη.

Απαντώντας η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην «πολύ ιδιαίτερη σχέση» που συνδέει Ελλάδα και Κύπρο σημειώνοντας τη «μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα προς το Κυπριακό».

Όπως είπε η κ. Σακελλαροπούλου, η επίσκεψή της στην Κύπρο, γίνεται σε μια πολύ ιδιαίτερη, δύσκολη συγκυρία λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψή της θέλει να τονίσει και αυτό ότι οι δύο χώρες μας έχουν ένα ενιαίο αρραγές μέτωπο διπλωματικό με γνώμονα πάντα το κοινό και εθνικό συμφέρον και στηριζόμενο στο διεθνές δίκαιο.

Για την αποχώρηση του Ορούτς Ρέις από την περιοχή, η Ελληνίδα Πρόεδρος είπε ότι είναι ένα βήμα προς την αποκλιμάκωση αλλά μένει να αποδειχθεί αν ήταν μια κίνηση τακτικής ή είναι μια επιλογή που έχει ορίζοντα και συνέχεια.

«Περιμένω τις συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων που θα κάνουμε για το ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και πώς την αξιολογούμε και ποιες οι ενδεδειγμένες κινήσεις», δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: SigmaLive