Ρωσική πρεσβεία σε Μητσοτάκη μετά τις απελάσεις διπλωματών: «Συγκρουσιακό βήμα που ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»

Με φόντο τη σημερινή απόφαση του ελληνικού ΥΠΕΞ για απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών,

η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, απευθυνόμενη προφανώς στους έχοντες εξουσία (βλ. Μητσοτάκη), ανακοινώνει τα παρακάτω:

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Από το Μαξίμου διαρρέεται σκόπιμα ότι οι 12 διπλωμάτες έπαιζαν “αποσταθεροποιητικό ρόλο, προωθώντας παράλληλα τις ρωσικές θέσεις για διάφορα θέματα”.

.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η αντιρωσική υστερία μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται και στη χώρα μας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αφήνει ούτε μία πιθανότητα εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία του Πούτιν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κήρυξε τα 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Η ανωτέρω τόσο σημαντική για την εξωτερική πολιτική απόφαση προφανώς και έχει “περάσει” πρώτα από το πρωθυπουργικό γραφείο!

«Κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963».

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.

Μέχρι σήμερα η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες της Ε.Ε. που δεν είχε απελάσει Ρώσους διπλωμάτες ως “αντίποινα” για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει φυσικά ανάλογη απάντηση από τη Μόσχα, η οποία με κάθε επισημότητα πλέον αντιμετωπίζει την χώρα μας ως “εχθρικό κράτος”.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί