«Η Ελλάδα που στέκεται απέναντι στην Τουρκία με την υποστήριξη των δυτικών χωρών, οφείλει την ίδρυση της στη βάναυση δολοφονία δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων», αναφέρεται στο εμπρηστικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ.
«Η Ελλάδα, της οποίας τα θεμέλια μπήκαν με αίμα και δάκρυα, δεν δίστασε να ακολουθήσει την ίδια στάση και στην Κύπρο» επισημαίνεται, ακόμη, στην εφημερίδα, φίλα προσκείμενη στο καθεστώς Ερντογάν.

Στο βίντεο, που παρουσιάζουν τουρκικά ΜΜΕ, φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί μιλούν για το πώς η Ελλάδα «μετέτρεψε τα νησιά, σε οπλοστάσιο και στρατώνες, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα, τα οποία το 1912 δόθηκαν στην Ιταλία με τον όρο να επιστραφούν στο Οθωμανικό κράτος. Το 1923 καθορίστηκε με την συνθήκη της Λωζάνης πως πρέπει να είναι αφοπλισμένα. Μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, αυτή την φορά δόθηκαν στην Ελλάδα».
Γενί Σαφάκ: «Τα θεμέλια της Ελλάδας μπήκαν με αίμα»
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Γενί Σαφάκ μιλά για τις διαδοχικές σφαγές που έκαναν οι Έλληνες κατά την Ελληνική Επανάσταση. Το δημοσίευμα επικαλείται θέσεις του γνωστού Βρετανού ιστορικού William St Clare για την μάχη της Τριπολιτσάς:
«Η Ελλάδα που στέκεται απέναντι στην Τουρκία με την υποστήριξη των δυτικών χωρών, οφείλει την ίδρυση της στη βάναυση δολοφονία δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων. Ιστορικά αρχεία, έγγραφα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια σειρά από διαδοχικές σφαγές».
Στη συνέχεια το δημοσίευμα καταφέρεται κατά της Κύπρου, του Μακαρίου και του κλήρου: «Η συνεχώς κλιμακούμενη εχθρική στάση, τις τελευταίες εβδομάδες που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, απέκτησε νέα διάσταση με τον υπαινιγμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “το ΝΑΤΟ είναι στο πλευρό μας στις εντάσεις με την Τουρκία”».
«Η πιο αιματηρή από τις σφαγές που διέπραξε η ελληνική πολιτοφυλακή εναντίον του άμαχου μουσουλμανικού πληθυσμού έγινε στην Πελοπόννησο το φθινόπωρο του 1821. Οι Έλληνες, που βρήκαν μουσουλμάνους Τούρκους και Αλβανούς σε πολλούς οικισμούς, ιδιαίτερα στην Τριπολιτσά, σκότωσαν περισσότερους από 30 χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.
Ο Βρετανός ιστορικός Γουίλιαμ Σαίντ Κλερ είπε πως “η γενοκτονία στην Πελοπόννησο τελείωσε μόνο όταν δεν είχαν μείνει μουσουλμάνοι Τούρκοι για να σκοτώσουν”» αναφέρει το δημοσίευμα.
(Protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι: Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική
- Ο πόλεμος στο Ιράν πιθανόν να οδηγήσει 45 εκατ. ανθρώπους σε οξεία πείνα μέχρι τον Ιούνιο
- Βρετανοί: Τους τελευταίους μήνες δώσαμε χιλιάδες drones και εκατομμύρια πυρομαχικά στους Ουκρανούς, vid
- Μητσοτάκης για Ιράν-Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετέχει στρατιωτικά από μόνη της
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο
- Στη φυλακή ο αστυνομικός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή
- Νέα προθεσμία έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Σδούκου για κυβέρνηση: «Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση»
- Λίβανος: Οι άμαχοι πληρώνουν μεγάλο τίμημα λόγω του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Μακάβριο ρεκόρ: Άνδρας που εργαζόταν επί 73 χρόνια ως νεκροθάφτης αποφάσισε να αποσυρθεί στα 92 του χρόνια (photo)









