Ραγδαίες εξελίξεις! Το Αζερμπαϊτζάν ανακαλεί τον πρέσβη του από την Ελλάδα

Το Μπακού κάλεσε τον Αζέρο πρεσβευτή στην Αθήνα για διαβουλεύσεις μετά το διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας.

Το Αζερμπαϊτζάν καλεί τον πρεσβευτή του στην Ελλάδα να επιστρέψει στο Μπακού για διαβουλεύσεις για συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων, αρμενικής καταγωγής, στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως μεταδίδει το sputniknews.

Σύμφωνα με το αζερικό ΥΠΕΞ, Αρμένιοι πολίτες από ξένες χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν φτάσει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και συμμετέχουν στην «επιθετική ενέργεια των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του Αζερμπαϊτζάν από τις 27 Σεπτεμβρίου».


«Ειδοποιήσαμε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι άτομα αρμενικής καταγωγής έχουν φτάσει στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από το εξωτερικό, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Έχουμε ζητήσει έρευνα. Έπειτα από την απόφαση της ελληνικής πλευράς να ανακαλέσει τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις, ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν καλείται στο Μπακού για διαβουλεύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αζερικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για τους ισχυρισμούς του Μπακού περί δήθεν ανοχής του ελληνικού κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί