• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρόταση «ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ» του Ερντογάν στην Ελλάδα – Ας πάει στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ

Πρόταση «ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ» του Ερντογάν στην Ελλάδα – Ας πάει στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ

ERDOGAN_PROTASH
Έβαλε «ΜΑΤΙ» να παρακολουθεί το Καστελόριζο, ζητά να απαρνηθούμε την Κύπρο

H ανακοίνωση της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού, προβάλλεται έντονα τις τελευταίες ώρες στα τουρκικά ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για μία ακόμη «προκλητική ενέργεια» της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα το ΑΠΙΘΑΝΟ.

Ρεπορτάζ του TRT World κατέγραψε μάλιστα δραστηριότητες της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Καστελόριζο, με ειδική κάμερα-ΜΑΤΙ από τις ακτές της Μικράς Ασίας στο Κας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του TRT World, τα πλάνα που προβλήθηκαν, δείχνουν Έλληνες στρατιώτες να περιπολούν το νησί, με τους Τούρκους να προετοιμάζονουν το έδαφος για ενδεχόμενη προβοκάτσια.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν, ενώ απειλεί και προκαλεί καθημερινά την Ελλάδα, ανακοίνωσε πως θέλει πολιτική λύση με την Ελλάδα στην ανατ. Μεσόγειο στην βάση του win-win (κέρδη και για τις δύο πλευρές).

Αυτό μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του κατά την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα ότι «στην ανατ. Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από την διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη “νότια Κύπρο” (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο την Γαλλία».

ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ:

Η Άγκυρα ζητά από την Αθήνα να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την Τουρκία να έχει 100% δίκιο, αλλά προς χάριν της ειρηνικής διευθέτησης να… παραιτηθεί από δήθεν δικαιώματά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα, δηλαδή, να αποδεχθεί την τουρκική άποψη και να παραιτηθεί από κυριαρχικά της δικαιώματα, με την γείτονα να μην χάνει τίποτα, αντιθέτως να κερδίζει έστω και τα πέντε από τα δέκα που παρανόμως ζητάει.

Παράλληλα η Αθήνα να απαρνηθεί και την Κύπρο ή καλύτερα να την αφήσει έρμαιο στις τουρκικές ορέξεις.

Όλα αυτά με μία κάμερα να παρακολουθεί το Καστελόριζο και με τις τουρκικές δυνάμεις να ενοχλούν συνεχώς την Πολεμική μας Αεροπορία και τον Στόλο.

Κατευθείαν στον αγύριστο η πρόταση Ερντογάν.