• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Προσκυνά» την ΗΜΙΣΕΛΙΝΟ η Ευρώπη! Απειλούν την Κύπρο αντί για την Τουρκία (vid)

«Προσκυνά» την ΗΜΙΣΕΛΙΝΟ η Ευρώπη! Απειλούν την Κύπρο αντί για την Τουρκία (vid)

tourkia_ee
Αλληθωρίζει αναγκαστικά προς Μόσχα ο Ελληνισμός

Ελλάδα και Κύπρος βλέπουν τις πιέσεις να αυξάνονται και προσπαθούν να βρουν ασπίδα!

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» γράφει για “απειλή” της Κύπρου να μπλοκάρει τις κυρώσεις που θέλει να επιβάλει η ΕΕ στην Λευκορωσία, λόγω της χλιαρής στάσης των Ευρωπαίων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει προσέγγιση Αθήνας και Μόσχας, όπως σας γράψαμε άλλωστε χθες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Λευκωσία αντιδρά με αυτή την «απειλή βέτο» μετά από την απόρριψη επιβολής παρόμοιων κυρωτικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, η εφημερίδα προσθέτει ότι η κυπριακή στάση έχει «απογοητεύσει» διπλωμάτες της ΕΕ. Ας τους απογοητεύσουμε λοιπόν, μιας και δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για τα κράτη-μέλη της Ένωσης αλλά για τις συμφωνίες με την Άγκυρα.

“Διπλωματικές πηγές” δηλώνουν στον Guardian ότι το θέμα είναι «σοβαρό», σχολιάζουν πως η Λευκωσία «κρατά βασικά τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας όμηρο», υποστηρίζουν πως «όλοι είναι θυμωμένοι, όλοι είναι ενοχλημένοι» και σημειώνουν ότι «αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες (για την Κύπρο)».

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Η εφημερίδα παραθέτει επίσης δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παροτρύνοντας την ΕΕ να χρησιμοποιήσει τα μέσα που διαθέτει για να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της.

Αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα ότι «πολλοί ηγέτες της ΕΕ αντιτίθενται στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων επί της Τουρκίας».

Να λοιπόν γιατί Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να ανοίξουν τους ορίζοντές τους εκτός Ευρώπης. Οι δύο χώρες βλέπουν πως σε Ευρώπη και Ο.Η.Ε. υπάρχουν πιέσεις για συνεννόηση με τον Ερντογάν, ο οποίος δεν υποχωρεί από τις ακραίες θέσεις του. Ως εκ τούτου η Αθήνα ενδιαφέρεται για την άποψη της Ρωσίας, όπως αναφέρουν οι ανταποκρίσεις.