• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ το φιλότουρκο CNN: Η απρόσμενη απάντηση της ΠτΔ για πιθανό πόλεμο (vid)

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ το φιλότουρκο CNN: Η απρόσμενη απάντηση της ΠτΔ για πιθανό πόλεμο (vid)

sakellaropoulou cnn
Δείτε τι ειπώθηκε από το Καστελόριζο...

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ κάλυψε το CNN την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας , Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο.

Στο νησί βρέθηκε ο διεθνιστής δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου, Νικ Ρόμπερτσον, και πήρε συνέντευξη από την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τάχθηκε μεν υπέρ ενός παραγωγικού διαλόγου, χαρακτήρισε, ωστόσο, απαραίτητη την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.

Εν συνεχεία μάλιστα, η ΠτΔ είπε στον δημοσιογράφο του CNN, ότι ενώ επιθυμούμε την ειρήνη, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο.

«Το μήνυμα της προέδρου αυτή τη στιγμή είναι ότι η Ελλάδα θέλει διάλογο με την Τουρκία αλλά δεν θα δεχτεί πιέσεις και δε θα εξαναγκαστεί να μπει σε διάλογο», ανέφερε ο δημοσιογράφος, ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι υποστηρίζει τον διάλογο. Αλλά φυσικά όχι το διάλογο υπό απειλή».

CNN ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο ερειστικός Ρόμπερτσον, υιοθετώντας τουρκική επιχειρηματολογία, ρώτησε την Πρόεδρο:

«Η επίσκεψή σας εδώ, απέναντι από την Τουρκία σε μια περίοδο έντασης, δεν είναι ένα προκλητικό μήνυμα;»

«Δεν νομίζω ότι μια επίσκεψη της προέδρου της Ελλάδας μπορεί να είναι προκλητική με κανένα τρόπο», απάντησε εκείνη.

Σε ερώτηση εάν οι εξοπλισμοί, είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία, η κ. Σακελλαροπούλου απάντησε ότι «Δεν είναι μόνο ένα μήνυμα. Αν θέλεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα καλύτερα προετοιμασμένος για πόλεμο».

Με άλλα λόγια το CNN προκαλεί το κοινό αίσθημα των Ελλήνων, λειτουργώντας ως «τουρκικό μέσο ενημέρωσης» και ψέγοντάς μας, ουσιαστικά, επειδή η ΠτΔ επισκέπτεται Ελληνικό νησί ή επειδή η Ελλάδα βελτιώνει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Πολύ σωστά απάντησε η Πρόεδρος πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για πιθανό πόλεμο και δεν στέλνει απλά ένα μήνυμα στην Τουρκία.

Αν και θα έπρεπε να του απαντήσει για το Καστελόριζο πως η Πρόεδρος ταξιδεύει όπου θέλει στην Ελληνική Επικράτεια. ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ;;;

Δείτε όλο το ρεπορτάζ: