• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρόκληση ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ από τον Ερντογάν! Ισλαμική προσευχή στην Αγιά Σοφιά για την Άλωση (BINTEO)

Πρόκληση ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ από τον Ερντογάν! Ισλαμική προσευχή στην Αγιά Σοφιά για την Άλωση (BINTEO)

Ο Σουλτάνος θέλει σύγκρουση και το δείχνει...

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Πέμπτη πως αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγία Σοφία και να διαβαστεί το Κοράνι.

Η ακραία κίνηση θα γίνει με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης, όπως υπογράμμισε.

Νωρίερα, είχε γίνει γνωστό πως ακυρώθηκε η προσευχή έξω από την Αγιά Σοφιά που προγραμματιζόταν για αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου, όποτε και τα τζαμιά στη χώρα ανοίγουν ξανά μετά το «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού.

Να σημειωθεί πως παραμένει ασαφές εάν η προσευχή θα διαβαστεί εντός της Αγίας Σοφίας ή στον προαύλιο χώρο της.

Πάντως, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ακυρώθηκε η προσευχή έξω από την Αγιά Σοφιά που προγραμματιζόταν για αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου, όποτε και τα τζαμιά στην χώρα ανοίγουν ξανά μετά τον κορωνοϊό.

Η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει φιέστα και έξω από την Αγιά Σοφιά, στήνοντας ομοίωμα τείχους.

Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας( ΤRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαϊου του 1453.

Στην περιοχή αυτή δεν αναμένεται πολύς κόσμος λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο όλη η Τουρκία θα παρακολουθήσει το τηλεοπτικό σόου με τα τείχη της Πόλης να πέφτουν με φόντο την Αγία Σοφία, ενώ δεν αποκλείεται να σπεύσουν εκεί μουσουλμάνοι.

Από το 1955 και μετά σχεδόν κάθε χρόνο γίνονται εορτασμοί στην Τουρκία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Τα τελευταία χρόνια όμως τα θεάματα γιγαντώθηκαν και έγιναν ολόκληρες φιέστες με γενίτσαρους, ηχητικά και τρισδιάστατες εικόνες.

ΦΩΤΟ eurokinissi