Πρόκληση κατά του ελληνισμού από τον ΟΗΕ! Πρωτοκολλήθηκε το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο! Η απάντηση της Αθήνας

Μία απόφαση ξεκάθαρα κατά των ελληνικών συμφερόντων.

Χτύπημα «κάτω από τη ζώνη» θεωρείται η ενέργεια της πρωτοκόλλησης του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνουν που «σχίζει» στη μέση την Ανατολική Μεσόγειο:

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοκόλληση στον ΟΗΕ έγινε 10 μήνες μετά την κατάθεσή του.

Σύμφωνα ωστόσο με όσα αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, η πρωτοκόλληση και δημοσίευση των πάσης φύσεως συμφωνιών που κατατίθενται από τα κράτη στη Γραμματεία του ΟΗΕ αποτελεί τυπική και τεχνική διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει:

«H πρωτοκόλληση και δημοσίευση των πάσης φύσεως συμφωνιών που κατατίθενται από τα κράτη στη Γραμματεία του ΟΗΕ αποτελεί τυπική και τεχνική διαδικασία. Η ενέργεια αυτή δεν προσδίδει νομιμότητα στα πρωτοκολλημένα κείμενα, ούτε σημαίνει την αναγνώριση του περιεχομένου από τα Ηνωμένα Έθνη»

Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μία προκλητική απόφαση, ιδίως από την στιγμή που το μνημόνιο ανάμεσα στην Άγκυρα και την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη παραβιάζει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Όλα αυτά γίνονται την ώρα που στις Βρυξέλλες εξελίσσεται ένα πραγματικό θρίλερ, με τις Ελλάδα και Κύπρο να πιέζουν για σύνταξη νέου προσχεδίου των 27 που θα συμπεριλαμβάνει αυστηρές συστάσεις προς την Τουρκία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί