Προκαλεί ο «Υπουργός Ενέργειας» ψευδοκράτους: Στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα κάνετε ό,τι θέλετε

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων στην κοινή διακήρυξη των πέντε κρατών για την ανατολική Μεσόγειο πήραν χθες οι τ/κ πολιτικοί,

οι οποίοι με αιχμηρές δηλώσεις προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία του ψευδοκράτους στα πεπραγμένα της ανατολικής Μεσογείου.

Ο λεγόμενος «υπουργός Ενέργειας» του ψευδοκράτους, Χασάν Τατσόι, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, αντιδρά λέγοντας ότι «η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι μια θάλασσα που μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Μην το ξεχνάτε ποτέ», ενώ καταφέρθηκε εναντίον του ελληνικού λόμπι και πάλι (Ελλήνων και Κυπρίων), το οποίο επιδιώκει να αυξήσει την ένταση στην περιοχή.

«Αυτό το καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα και από τα κράτη που προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους. Δεν πρόκειται ποτέ αυτά τα κράτη, ανάμεσά στα οποία η Αίγυπτος, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση στην ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας τα δικαιώματα του τ/κ λαού και της Τουρκίας». Το ερώτημα είναι σαφές, επισημαίνει ο Τ/Κ πολιτικός,

«Τι σκοπεύει η Ε/Κ διοίκηση σύροντας στην περιοχή κράτη που δεν συνεισφέρουν σε τίποτα άλλο παρά στην ένταση; Η Ε/Κ διοίκηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με τη βοήθεια κρατών που ενεργούν με αποικιοκρατική αντίληψη.

Εάν η Ε/Κ διοίκηση θεωρεί ότι είναι ισχυρή στην περιοχή με το να ποζάρει σε πολεμικά πλοία κρατών όπως η Γαλλία, κάνει μεγάλο λάθος», υποστήριξε ο Χασάν Τατσόι, ο οποίος φτάνει να προειδοποιεί μάλιστα του Ε/Κ να μην κυνηγούν μάταια όνειρα.

«Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική Μεσόγειο και την Γαλάζια Πατρίδα. Δεν πρόκειται να γίνει καμία υποχώρηση σε αυτό», ανέφερε.

(Από sigmalive – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί