οι οποίοι με αιχμηρές δηλώσεις προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία του ψευδοκράτους στα πεπραγμένα της ανατολικής Μεσογείου.
Ο λεγόμενος «υπουργός Ενέργειας» του ψευδοκράτους, Χασάν Τατσόι, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, αντιδρά λέγοντας ότι «η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι μια θάλασσα που μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Μην το ξεχνάτε ποτέ», ενώ καταφέρθηκε εναντίον του ελληνικού λόμπι και πάλι (Ελλήνων και Κυπρίων), το οποίο επιδιώκει να αυξήσει την ένταση στην περιοχή.
«Αυτό το καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα και από τα κράτη που προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους. Δεν πρόκειται ποτέ αυτά τα κράτη, ανάμεσά στα οποία η Αίγυπτος, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση στην ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας τα δικαιώματα του τ/κ λαού και της Τουρκίας». Το ερώτημα είναι σαφές, επισημαίνει ο Τ/Κ πολιτικός,
«Τι σκοπεύει η Ε/Κ διοίκηση σύροντας στην περιοχή κράτη που δεν συνεισφέρουν σε τίποτα άλλο παρά στην ένταση; Η Ε/Κ διοίκηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με τη βοήθεια κρατών που ενεργούν με αποικιοκρατική αντίληψη.
Εάν η Ε/Κ διοίκηση θεωρεί ότι είναι ισχυρή στην περιοχή με το να ποζάρει σε πολεμικά πλοία κρατών όπως η Γαλλία, κάνει μεγάλο λάθος», υποστήριξε ο Χασάν Τατσόι, ο οποίος φτάνει να προειδοποιεί μάλιστα του Ε/Κ να μην κυνηγούν μάταια όνειρα.
«Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική Μεσόγειο και την Γαλάζια Πατρίδα. Δεν πρόκειται να γίνει καμία υποχώρηση σε αυτό», ανέφερε.
(Από sigmalive – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Χατζηδάκης: Απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή οι μειώσεις στα καύσιμα
- Η Σελίν Ντιόν προγραμματίζει εμφανίσεις στη Γαλλία
- Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα – Απέσπασαν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς
- Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί την Τρίτη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης
- Αυτοκίνητο σχεδόν «μπούκαρε» σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας (photo)
- Τραμπ βλέπει “μια ευκαιρία για συμφωνία με το Ιράν”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Άλλες 2 κτηνοτροφικές μονάδες στη Λέσβο με ζώα με αφθώδη πυρετό επιβεβαιώθηκαν σήμερα εργαστηριακά
- Ο Πούτιν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και τοποθετήθηκε
- Βρετανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός που φέρεται να επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων









