• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρέπει να διαλέξει η Ελλάδα! Τα σημερινά λόγια της Τουρκίας δείχνουν τι έρχεται – ΒΙΝΤΕΟ

Πρέπει να διαλέξει η Ελλάδα! Τα σημερινά λόγια της Τουρκίας δείχνουν τι έρχεται – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε...

Θεωρητικά βρισκόμαστε σε φάση ύφεσης της Ελληνοτουρκικής κρίσης που κράτησε κάτι περισσότερο από ένα 5μηνο! Ωστόσο, πλησιάζει η ώρα της κρίσιμης επιλογής.

Όλοι περιμένουν την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με την Άγκυρα να προσπαθεί να τις «τορπιλίσει», αφού γνωρίζει πως μόνο εφόσον τεθούν στο τραπέζι όλες οι επιδιώξεις τους (Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη) και όχι μόνο ο καθορισμός θαλάσσιων ζωνών, θα έχουν ελπίδες να εφαρμόσουν το «δόγμα» της Γαλάζιας Πατρίδας.

Ως εκ τούτου, οι Αξιωματούχοι της γείτονας, χρησιμοποιώντας την ρητορική των απειλών κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, σ’ αυτό το πρώτο υποτίθεται νέο βήμα, ώστε να ροκανίσουν τον χρόνο και να δηλητηριάσουν το κλίμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο υπουργός Ενέργειας της γείτονας, Φατίχ Ντονμέζ, έθεσε ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάννης!!!

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα ο Ντονμέζ δήλωσε ότι «με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και με πολέμους που ακολούθησαν υπήρξαν κάποιες συνθήκες που δεν είναι ξεκάθαρες και ίσως αυτές έβαλαν τα θεμέλια των σημερινών συζητήσεων. Μια από αυτές είναι η Λωζάννη. Ομως πέρασαν 100 χρόνια, πιστεύω ότι αυτά μπορούμε να καθίσουμε να τα συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας κατηγόρησε την Αθήνα για απόπειρα εγκλωβισμού της Άγκυρας. «Αν δείτε τι υποστηρίζει η Ελλάδα, είναι σαν να μας εγκλωβίζει στις ακτές μας. Με την βοήθεια του Αλλάχ, θα παραιτηθούν το συντομότερο δυνατόν από αυτά τα λάθη τους», ανέφερε.

Η Τουρκία ζητά λοιπόν επαναδιαγραμάτευση-επαναπροσδιορισμό! Πως πρέπει να απαντήσει η Ελλάδα;;; Μπορεί να έρθει σε συνεννόηση με την Άγκυρα, υπό αυτές τις συνθήκες;;; Όχι, είναι η απάντηση!

Πρέπει να διαλέξει: Ή θα διαπραγματευτεί με αυτή την Τουρκία ή θα ενδυναμώσει τις συμμαχίες της στην Μεσόγειο με Ισραήλ και αραβικές χώρες. Κάπου θα δώσουμε, καθώς στην πολιτική δίνεις και παίρνεις. Ας ΜΗΝ δώσουμε στην Τουρκία.