• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πόσο ευτυχισμένος αυτός που αποκαλείται Τούρκος» – Τεράστια πρόκληση νότια της Κρήτης (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πόσο ευτυχισμένος αυτός που αποκαλείται Τούρκος» – Τεράστια πρόκληση νότια της Κρήτης (ΒΙΝΤΕΟ)

proklisi notia tis kritis
Έχουμε μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή...

Την φράση «Ne mutlu Türküm diyene – Πόσο ευτυχισμένος είναι αυτός που αποκαλείται Τούρκος», που είπε ο Κεμάλ Ατατούρκ, σφαγέας των Ελλήνων, στην ομιλία του για την 10η επέτειο της Δημοκρατίας της νέας Τουρκίας, στις 29 Οκτωβρίου 1933, την φράση αυτή που βλέπουν καθημερινά απέναντι τους οι κάτοικοι της Λευκωσίας , όρισαν οι Τούρκοι ως κωδικούς Navtex νοτίως της Κρήτης, σε 4 περιοχές που δεσμεύει παρανόμως.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα προχώρησε σε σοβαρότατη κλιμάκωση των προκλήσεών της, καθώς εξέδωσε τέσσερις Navtex για διεξαγωγή ασκήσεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού σε μια εκτεταμένη περιοχή από την Ρόδο και το Καστελόριζο, νότια της Κρήτης έξω ακριβώς από τα χωρικά ύδατα της Γαύδου -για την οποία, λες και από διαίσθηση, γράψαμε σήμερα ένα ιστορικό άρθρο- και μέχρι ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη.

Όπως σχολιάζεται, η κίνηση αυτή της Τουρκίας συνιστά επίδειξη αποτυπωμένη σε χάρτη των επιδιώξεων της «Γαλάζιας Πατρίδας» και του Τουρκολυβικού Μνημονίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  • Πρώτη Navtex: Η Τουρκία, όπως θα δείτε στο βίντεο, προχώρησε σε δέσμευση περιοχής μέσα στο FIR Τρίπολης, ώστε να θυμίσει σε όλους το Οθωμανικό παρελθόν της.
  • Δεύτερη Navtex: Κατόπιν προχώρησε με τον ίδιο τρόπο στη δέσμευση περιοχής μέσα στο FIR Μάλτας, μια περιοχή που υπήρξε ζητούμενο από την εποχή των Σουλτάνων.
  • Τρίτη Navtex: Στην συνέχεια δέσμευσε την περιοχή νότια της Κρήτης συνδέοντας έτσι το οθωμανικό παρελθόν με την σύγχρονη εποχή και το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο.
  • Τέταρτη Navtex: Δέσμευση περιοχής νοτιοανατολικά Ρόδου και Καρπάθου, επίσης για αύριο, η οποία είναι εξίσου μέσα στη συμφωνία Ερντογάν – Σάρατζ.

Δείτε τώρα πως ονομάζει η Τουρκία αυτές τις 4 περιοχές που δεσμεύει παρανόμως Ν-ΝΔ Κρήτης. Η κάθε μία περιοχή έχει 1 λέξη. Οι 4 λέξεις συγκροτούν τη φράση του Κεμάλ “NE   MUTLU  TÜRKÜM  DİYENE”, που σημαίνει ” ΠΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ  ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ”.

Όλα δείχνουν πως έχουμε μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Δείτε τον χάρτη: