Πολεμικό κλίμα από Ερντογάν: «Αν οι Έλληνες δεν μάθουν τα όριά τους, η Τουρκία ξέρει τι θα κάνει» (BINTEO)

«Είμαστε οι ιδιοκτήτες της Αγιάς Σοφιάς»...

Tο βράδυ της Δευτέρας ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέες βολές κατά του Ελληνισμού, λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει «να μάθει τα όριά της», εν’ω υπογράμμισε ότι δεν θα πάρει από κανέναν την άδεια σχετικά με το αν η Αγία Σοφία θα γίνει τέμενος.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου της χώρας.

Ο ίδιος, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας (TRT), πρόσθεσε το εξής:

«Οι ιδιοκτήτες της (σ.σ. Αγίας Σοφίας) είναι ξεκάθαροι. Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για το αν θα την κάνουμε τζαμί. Ο κ. Μπαχτσελί έκανε σχετική ανακοίνωση σήμερα. […] Περιμένουμε την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου και τα βήματα που θα ληφθούν από εκεί και πέρα, θα αποφασιστούν ανάλογα».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Τουρκίας για την Αγία Σοφία θα εκδοθεί στις 2 Ιουλίου.

Αναφορικά με την Ελλάδα, ο Ερντογάν κάλεσε την Αθήνα «να μάθει τα όριά της» σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τώρα έχουμε τρία τρυπάνια και δύο σεισμικά ερευνητικά πλοία. Συνεχίζουν τη δουλειά τους εδώ. Στείλαμε ένα στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτά τους ενοχλούν πάρα πολύ. […] Αν κάνουν το παραμικρό λάθος, θα τελειώσουν. Η Ελλάδα πέφτει στο κενό. Να μάθει τα όριά της», δήλωσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί