Πολεμική δήλωση: «Έλληνες θα σας ρίξουμε πάλι στην θάλασσα»

«Η Κύπρος είναι τουρκική»

Ο πρόεδρος του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κόμμα το οποίο συνεργάζεται με την κυβέρνηση Ερντογάν, προκειμένου να επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου αναφορικά με την αλλαγή του πολιτεύματος της χώρας προχώρησε και αυτός με την σειρά του σε εμπρηστικές πολεμικές δηλώσεις κατά των Ελλήνων.

«Εάν θέλετε να χαθείτε [σ.σ οι Έλληνες]πάλι στην θάλασσα, ορίστε, ελάτε. Το τουρκικό έθνος είναι έτοιμο γι’αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί.

« Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη το 1921 και το 1922 Ένα το 1921 για την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη το 1922. Αν εξηγήσουμε το «μαχαίρωμα» που έγινε τότε, θα καταλάβουμε ποιος είχε το προβάδισμα στο Αιγαίο. Πρέπει [σ.σ οι Έλληνες] να διδαχθούν ξανά ιστορία, θα διδάσκονται την ιστορία.

Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν μπορούν, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να πέσουμε από τον ουρανό σαν ευλογημένη νίκη για να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία.

Λέω στην ελληνική κυβέρνηση: Οι παππούδες σας δεν νίκησαν, ας είστε έξυπνοι, ούτε εσείς θα τα καταφέρετε. Την Τουρκία δεν μπορείτε να την πάρετε ποτέ. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».

Ο εθνικιστής ηγέτης άναψε φωτιές και στο Κυπριακό υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν καλά ότι η Κύπρος είναι τουρκική, είναι πατρίδα των Τούρκων.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...