Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ έκανε δηλώσεις το μεσημέρι της Δευτέρας, αναφορικά με το νέο «ταξίδι» που ξεκίνησε το ερευνητικό Oruc Reis και τη Navtex που εξέδωσαν οι Τούρκοι.
«Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα παρέχει την απαραίτητη προστασία συνοδεύοντας τα ερευνητικά σκάφη μας όπου χρειάζεται. Το Oruc Reis συνεχίζει τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του», είπε ο Ακάρ σύμφωνα με το protothema.
Μάλιστα, δεν δίστασε να κατηγορήσει ξανά την Ελλάδα για τις εντάσεις στη Μεσόγειο: «Έχουμε δικαιοδοσία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο από τον ΟΗΕ. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Οι Έλληνες κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν την ένταση».
Νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φατίχ Ντονμέζ με μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε ότι «η συντήρηση του σεισμικού ερευνητικού πλοίου μας Oruc Reis ολοκληρώθηκε. Το πλοίο μας ξεκίνησε με σκοπό να κάνει την ακτινογραφία της Μεσογείου. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας. Αν υπάρχει (φυσικό αέριο) σίγουρα θα το βρούμε».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Α. Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μου φωνή»
- Ξεκινά η δεύτερη φάση των μετεγγραφών φοιτητών – Μέχρι πότε θα διαρκέσει
- Κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» αγνοούν διαρκώς το σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων
- Κυβέρνηση για μετρό: Σε πλήρη λειτουργία η επέκταση της Καλαμαριάς το α’ τρίμηνο 2026
- « Είμαστε ο οίκος ανοχής της Ευρώπης»: Απίστευτη ατάκα από πολιτικό στη Γερμανία
- Συνελήφθη Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στη χώρα μας
- Στην Ελλάδα ο Ζελένσκι μέσα στο Νοέμβριο
- ΥΠΕΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τη δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα
- Θεσσαλονίκη: Λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για το μηνιαίο κλείσιμο του μετρό
- Αυτοκίνητο: Οι κινεζικές μάρκες υπερδιπλασίασαν το μερίδιο αγοράς τους στην Ευρώπη









