• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πλησιάζει ΩΡΑ ΚΡΙΣΗΣ για την κυβέρνηση και το θέμα με τα Σκόπια

Πλησιάζει ΩΡΑ ΚΡΙΣΗΣ για την κυβέρνηση και το θέμα με τα Σκόπια

Με το πολιτικό σκηνικό στη βόρεια γείτονα χώρα να γείτονα χώρα του βορρά, η ολίγον τι αναμενόμενη πολιτική αλλαγή συντελείται καθώς το VMRO βγήκε κερδισμένο από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση με το κόμμα του Ζάεφ να ηττάται και ο ίδιος να παραιτείται, οπότε και η κυβέρνηση στα Σκόπια παραιτήθηκε.  

Το RO, κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει τις εκλογές και θα συστήσει δική του κυβέρνηση, μάλλον συνεργασίας με βασικό άξονα στην πολιτική του τη μη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία θεωρεί από την πλευρά του προδοτική και κατάπτυστη για τη χώρα. Γι αυτό θα προβεί μετά την εκλογή του σε κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, τι κινήσεις θα είναι αυτές βέβαια δε μπορεί να γνωρίζει κανείς αλλά, το VMRO επιθυμεί η ονομασία της χώρας να είναι σκέτο Μακεδονία και να μη γίνει αποδεκτή καμία άλλη συννενόηση.  

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, οι εφαρμοστικοί, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, νόμοι δεν έχουν κατατεθεί στη Βουλή καθώς, ενώ αυτό επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο, το κυβερνών κόμμα αποφάσισε να μην προβεί σε αυτή την κίνηση από τη στιγμή που υπήρχε παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών την πλευρά της Κυβέρνησης του VMRO αλλά και της έντονης δυσαρέσκειας που υπήρξε από μεγάλο αριθμό βουλευτών της ΝΔ για το ζήτημα.  

Η Κυβέρνηση το ανέβαλλε για το Σεπτέμβριο αλλά τελικά τίποτα δεν ήρθε στην Βουλή διότι αφ’ ενός μεν η Κυβέρνηση ασχολείται περισσότερο με την προώθηση εμβολίων και επιβολής μέτρων περιορισμού της Ελευθερίας και αφ’ ετέρου, επειδή ήταν εύκολο να καλύψει το πρόβλημα αυτό πίσω από το ζήτημα που μόλις αναφέρθηκε και να περάσει μία περίοδος χωρίς προβλήματα.  

Αυτό όμως άλλαξε άρδην και εφόσον πραγματοποιηθούν εκλογές της οποίες κερδίσει το VMRO και καταφέρει να σχηματίσει λειτουργική κυβέρνηση, τότε η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μία εκ του πλαγίου ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εκ μέρους των γειτόνων, την οποία η Κυβέρνηση του VMRO δεν πρόκειται να καταγγείλει αλλά είναι σίγουρο ότι δε θα τηρήσει ούτε ένα εκ των συμφωνηθέντων σε αυτή. Και αυτό θα το κάνει γιατί δε θα θέλουν να φανούν εκείνοι ως αφερέγγυοι ρίχνοντας το μπαλάκι στην Ελληνική Κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να καταγγείλει την εν λόγω Συμφωνία αφού περάσει ένα διάστημα στο οποίο οι βόρειοι γείτονες θα έχουν παραβιάσει τα συμφωνηθέντα και η ελληνική πλευρά θα έχει συγκεντρώσει τις κατάλληλες αποδείξεις και αρκετές, για να προβεί σε μία διεθνή καταγγελία της μονομερώς έστω.  

Το πρόβλημα είναι το πόσο η παρούσα Κυβέρνηση θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα και αν, η ίδια είναι αρκετά πατριωτική στις πράξεις της ώστε να εκμεταλλευτεί μία τέτοια ευκαιρία ώστε να πραγματοποιήσει όσα υποστήριζε ως μείζονα αντιπολίτευση την εποχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία και παρέδωσε αυτά που δεν έπρεπε να παραδώσει. Ακούγεται βέβαια ότι υπάρχει κόσμος εντός της κυβερνητικής παράταξης ο οποίος αντί να διαβλέπει την ευκαιρία καταγγελίας της κατάπτυστης αυτής συμφωνίας, επιθυμεί αν έρθουν τα εκτελεστικά διατάγματα της Συμφωνίας των Πρεσπών το συντομότερο δυνατό στη Βουλή προς επικύρωση. Κίνηση η οποία αν γίνει ενώ έπεται αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της γείτονος, θα συνιστά κοροϊδία του χείριστου είδους απέναντι σε πολύ κόσμο που ψήφισε την παρούσα Κυβέρνηση για να τιμωρήσει το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.  

Η ώρα της κρίσης λοιπόν έρχεται και σε αυτό τον τομέα για την παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση με μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προβεί στην καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών με σαφή νομικά δεδομένα, εφόσον πάντα το VMRO κάνει πράξη όσα αναφέρει εδώ και αρκετά χρόνια, πόσο μάλλον τώρα που διανύει προεκλογική περίοδο.  

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.