Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τατάρ, «πρωθυπουργός» και «υποψήφιος» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές», είπε ότι θα μπορούσε να δοθεί έδαφος 6% στους Έλληνες και να μειωθεί το ποσοστό, που κατέχουν οι τούρκοι έποικοι από το 36% του συνολικού εδάφους του νησιού σε 30%!
Το αντάλλαγμα θα είναι η αποδοχή του μοντέλου λύσης δύο κρατών στην Κύπρο και της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων σε επιτροπή για το φυσικό αέριο. Μια φυσικά η Τουρκία παρούσα!
Σε συνέντευξη του στην βρετανική εφημερίδα Daily Express, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», ο κ. Τατάρ ζήτησε από την Βρετανία να στηρίξει την λύση δύο κρατών στο νησί.
Επιπλέον, επανέλαβε την άποψη ότι πρέπει να αρχίσουν απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς την κατεχόμενη Κύπρο και υπενθυμίζοντας ότι ζουν 300 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι στην Βρετανία και 20 χιλιάδες Βρετανοί πολίτες στα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι οι απευθείας πτήσεις θα μπορούσαν να διευκολύνουν και τις δύο πλευρές.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









