Παράπονα των Τούρκων στις ΗΠΑ: Δώστε μας τα «παλαιά» F-16 – Δεν έχουμε ανάγκη τους S-400

«Οι ΗΠΑ πρέπει να μας δώσουν τα παλαιάς τεχνολογίας F-16, θα δώσουν F-35 στην Ελλάδα»

δηλώνουν Τούρκοι αναλυτές, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης. Κάποιοι εξ αυτών εκφράζουν μάλιστα το φόβο ακόμα και τα F-16 να μην παραδοθούν ποτέ…

«Η Ελλάδα θα πάρει από τις ΗΠΑ αεροσκάφη ανώτερα των δικών μας» παραδέχονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την αναλύτρια εξωτερικής πολιτικής Γκιλρού Γκεζέρ «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην περάσει από το Κογκρέσο το ζήτημα των F-16. Eίναι ζήτημα αριθμητικής. Eδώ έχει σημασία η θέληση που θα δείξει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Μάς λένε πως θα μας δώσουν τα μαχητικά, το λένε με κάθε ευκαιρία ῎Δώστε μας τα F-16 καθώς στην Ελλάδα δίνετε τα F-35’’.

Ουσιαστικά σε μας θα δώσουν μαχητικά παλαιότερης τεχνολογίας. Μας έβγαλαν εκτός του προγράμματος των F-35 και αρνούνται να μας δώσουν τα F-16…»

Οι Τούρκοι αναλυτές εκφράζουν δε τις ανησυχίες τους για τις προθέσεις των ΗΠΑ όσον αφορά τους F-16… «Η παραλαβή των F-16 είναι για την αεροπορία μας ζωτικής σημασίας, εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας όλοι είναι εκπαιδευμένοι σε αυτά τα αεροσκάφη Όμως πρέπει να έχουμε στο νου μας στο σενάριο να μην έρθουν ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής γεωστρατηγικής Οζγκιούρ Τορ.

«Δεν έχουμε ανάγκη τα S-400»


«Δεν έχουμε ανάγκη τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400» δηλώνουν στο μεταξύ οι Τούρκοι αναλυτές, «χτίζοντας» τη θεωρία της αποθήκευσης των S-400 ώστε να διευκολυνθεί η απόκτηση των F-16…

Όπως υποστηρίζει ο στρατιωτικός αναλυτής Τζοσκούν Μπασμπούγ, «έχουμε πια τα αντιαεροπορικά συστήματα Kορκούτ, Χισάρ, Σιπέρ . Δηλαδή μιλάμε για συστήματα μικρού μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς. Είχαμε ανάγκη από τέτοια συστήματα, και τώρα παράγουμε και τα ραντάρ τους. Αυτά είναι πανάκριβα συστήματα και είναι σπάνια στον κόσμο. Όταν θα ολοκληρωθεί όλη αυτή η αντιαεροπορική ομπρέλα, δεν θα υπάρχει καμία ανάγκη για αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και S-400. Αυτό είναι ένα χαρμόσυνο νέο!».

(Skai – φωτο αρχείου:eurokinissi)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί