• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραληρήματα εσωτερικής κατανάλωσης από τους Τούρκους: «Διορία 48 ωρών στην Ελλάδα να αφοπλίσει τα νησιά αλλιώς…»

Παραληρήματα εσωτερικής κατανάλωσης από τους Τούρκους: «Διορία 48 ωρών στην Ελλάδα να αφοπλίσει τα νησιά αλλιώς…»

Ονειρεύονται και πάλι οι Τούρκοι απειλώντας και τους Γάλλους!

Ελλάδα και Γαλλία με στρατιωτική επίθεση απειλεί ο απόστρατος ναύαρχος Ντενίζ Κουτλούκ, ο οποίος μιλώντας σε τουρκικό μέσο καλεί τον Ερντογάν να αναλάβει εδώ και τώρα δράση!

Είναι ηλίου φαεινότερον πως οι Τούρκοι ρεζιλεύονται σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και αυτό κάνει έναν προς έναν τους…οπαδούς της «Γαλάζιας Πατρίδας» να ωρύονται.

Ας δούμε όμως τι απειλές εξαπέλυσε ο απόστρατος ναύαρχος:

«Η Τουρκία πρέπει να δηλώσει πως “Δεν αναγνωρίζουμε κυριαρχία σε αυτά τα 16 νησιά. Η Τουρκία πρέπει να πει πως “Ελλάδα εντός 48 ωρών και υπό παρατήρηση από διεθνείς παρατηρητές θα διασφαλίσεις τον αφοπλισμό αυτών των νησιών ή αλλιώς αυτά τα νησιά είναι δικά μας’’. Και ένα-ένα να τα πάρουμε και να τελειώσουμε. Διαθέτουμε αυτήν την ισχύ.

Η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, προσπαθεί να γίνει εταίρος στα οικόπεδα όπου έχει κηρύξει κυριαρχία η Τουρκία. Λέγοντας πως “οι ΗΠΑ με στήριξαν, λύσαμε το θέμα με την Αίγυπτο”, κάνει βήματα προς τις περιοχές της Τουρκίας. Η Τουρκία κήρυξε πώς αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία ισχύ. Η στόλοι τώρα είναι στο πεδίο. Οι ελληνικές δυνάμεις είναι μέσα στο Αιγαίο. Πολύ πιθανόν τα υποβρύχια τους είναι στη Μεσόγειο. Ελληνικές δυνάμεις κρύβονται πίσω από τα νησιά και περιμένουν.

Ο τουρκικός στόλος αυτό το γνωρίζει και έχει πάρει στρατηγικές θέσεις. Η Ελλάδα μεταφέρει ενισχύσεις στα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία. Η Ελλάδα αυτό δεν το κάνει για να εκνευρίσει την Τουρκία. Το κάνει διότι “η Τουρκία ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταλάβει αυτά τα νησιά”. Αν σκεφτούμε την εγγύτητα αυτών των νησιών στην Τουρκία ,η Τουρκία αν θέλει να τα πάρει, τα παίρνει. Όσες ενισχύσεις και να μεταφέρουν ή θα παραδοθούν ή θα καταστραφούν. Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει η Τουρκία, να κάνει να ακουστεί περισσότερο».

Και συνεχίζει βάζοντας στο στόχαστρο και το τουρκικό αεροπλανοφόρο:

«Από την άλλη μεριά η Γαλλία ασχολείται με το να στέλνει εκεί πολεμικά αεροσκάφη και να στήνει στην Κύπρο αεροπορική βάση. Πρόκειται για γεωπολιτικές μανούβρες. Από τη μία μεριά θέλουν να πουλήσουν όπλα και πλοία στην Ελλάδα. Αυτά τα βήματα πρέπει να διακοπούν από διεθνείς φορείς διότι αποτελούν παραβίαση του δικαίου. Αλλά δεν πιστεύω ότι η Γαλλία και η Τουρκία θα συγκρουστούν. Εν τέλει και το αεροπλανοφόρο που θα στείλουνε, η Τουρκία μπορεί να το καταλάβει σε δύο μέρες».

(φωτο:screenshot)