• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παίζουν ξανά με την ιστορία οι Τούρκοι και ξεσηκώνουν τους Γκρίζους Λύκους

Παίζουν ξανά με την ιστορία οι Τούρκοι και ξεσηκώνουν τους Γκρίζους Λύκους

Εκμεταλλευόμενοι μία θλιβερή -για τον ελληνισμό- επέτειο.

Αύριο 9 Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να…γιορτάσουν την αιματηρή εισβολή του στρατού του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος μαζί με το κίνημα των Νεότουρκων έσφαξε αρκετούς χιλιάδες Έλληνες στη Σμύρνη το 1922.

Αφήνοντας τα περί…εορτασμού στον εθνικιστικό του κυβερνητικό εταίρο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φρόντισε να ξεσηκώσει ομάδες και συλλόγους Γκρίζων Λύκων ούτως ώστε αύριο Τετάρτη να πραγματοποιήσουν πορεία…μνήμης!

Εκπρόσωποι του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων από του 81 νομούς της Τουρκίας θα συγκροτήσουν 12 επιτροπές, συμβολικά μία για κάθε ένα από τα Δωδεκάνησα, γιορτάζοντας την σφαγή των ελληνικών πληθυσμών το 1922 και διαδηλώνοντας παράλληλα για την απόσχιση των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα!

Ακόμη και η διαδρομή της πορείας τους θα είναι συμβολική καθώς θα ξεκινήσουν από το κέντρο της Σμύρνης μέχρι την παραλία, όπου -όπως διατρανώνουν συνεχώς- «έριξαν τους Έλληνες στη θάλασσα».

Ο Μπαχτσελί μέσα στο παραλήρημά του δήλωσε:

«Η Ελλάδα και τα αφεντικά που βρίσκονται από πίσω της δυναμιτίζουν το καθεστώς των Δωδεκανήσων στην προσπάθειά τους να πολιορκήσουν την Τουρκία. Τεκμηριώνουν το κενό στο καθεστώς ιδιοκτησίας τους. Η Τουρκία έχει στα Δωδεκάνησα δικαιώματα, λόγο, μνήμες, ανεξίτηλα ίχνη. Λαμβάνοντας υπόψη τι συνέβη από το 1912 έως σήμερα, είναι εντελώς αντίθετο με το εθνικό πνεύμα να αρνηθούμε και να παραμελήσουμε τα δικαιώματά μας στα Δωδεκάνησα.

Σε πρώτη φάση στόχος μας είναι στις εννέα του ένατου μήνα την ενάτη ώρα, δηλαδή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, να κάνουμε μία πορεία αποφασιστικότητας για την ανεξαρτησία, στο σημείο που ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη, έχοντας 81 (σ.σ. όσοι οι νομοί της Τουρκίας) συντρόφους ιδεαλιστές σε καθεμία από τις δώδεκα επιτροπές που θα εκπροσωπούν τα Δωδεκάνησα. Πιστεύω ότι οι νέοι Τούρκοι νέοι ιδεαλιστές (Γκρίζοι Λύκοι) θα συνεισφέρουν με ενθουσιασμό στην απαραίτητη προετοιμασία και εργασία από σήμερα».

(φωτο:screenshot)