• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πάγωσαν» στην ΕΡΤ: «Να δώσουμε κάτι στην Τουρκία» – Η Άγκυρα μαζί με Έλληνες πιέζει την Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πάγωσαν» στην ΕΡΤ: «Να δώσουμε κάτι στην Τουρκία» – Η Άγκυρα μαζί με Έλληνες πιέζει την Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα συμβαίνουν γρήγορα - Θα αντέξει η κυβέρνηση την πίεση;

Ακαδημαϊκοί και πολιτικοί, εντός Ελλάδας, αλλά και η Τουρκία, πιέζουν την Αθήνα, προκειμένου να δεχθεί συμβατισμό, τουτέστιν συνδιαχείριση στο Αιγαίο!

«Υπάρχουν διερευνητικές επαφές που έχουν σκοπό τη λείανση των διαφορών πριν πάμε στο Δικαστήριο. Αν επανέλθουν οι διερευνητικές όπως το 2016 , θα μπορούσε, ενδεχομένως να βρεθεί μια λύση η οποία να ικανοποιεί εμάς και τους Τούρκους», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Ροζάκης, ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ερωτηθείς,  αν αυτό προϋποθέτει και κάποιους συμβιβασμούς, ο κ. Ροζάκης απάντησε «ασφαλώς».

«Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας. Θα πρέπει να δώσουμε και κάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της ΕΡΤ με τις χαρακτηριστικές δηλώσεις!

Την ίδια ώρα, στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μοιραστεί σε Αιγαίο και Κύπρο:

«Εμείς λέμε στoυς Έλληνες προσωπικά, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, “εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς, αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ”».

Καταλάβαμε καλά; Έλληνες ακαδημαϊκοί και πολιτικοί προτρέπουν την ελληνική κυβέρνηση μαζί με την Άγκυρα να μοιραστεί ελληνικά εδάφη και ύδατα;

ΦΩΤΟ eurokinissi