Με αναφορά στο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε «στη συζήτηση που είχαν, ο πρωθυπουργός έθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ».
Πρόσθεσε, επίσης, πως ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα «ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες».
Ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε και για τον διάλογο που είχαν ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας (ΕΊΠΕ πως οι Τουρκία είναι πολύ εκνευρισμένη με τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ και δεν θεωρεί τους Έλληνες αξιόπιστους). “Κρείττον του λαλείν το σιγάν” ήταν το μόνο που είχε να πει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Θυμηθείτε το βίντεο:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέντε μαχητικά αεροσκάφη F-35 προσγειώθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο εν μέσω της έντασης με τη Βενεζουέλα
- Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
- Η μοντέρνα τέχνη και η κατάντια της ανθρωπότητας, video
- Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος – Μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
- Τώρα θέλουν να στείλουν… κυανόκρανους του ΟΗΕ για να φυλάξει την εκεχειρία στην Ουκρανία
- Tα «θέλω» της Generation Z
- Υδρογονάνθρακες: Μεγάλες προσδοκίες για τα οικόπεδα σε Κρήτη και Πελοπόννησο
- Ρωσίδα ακούει ελληνικό τραγούδι με την κόρη της και αυτή είναι η γλυκιά αντίδρασή της! vid
- Ο Γιάννης Κότσιρας μάγεψε τους Θεσσαλονικείς σε συναυλία στην Αριστοτέλους! vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ
