• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οργή Ερντογάν – Η σύγκρουση της φρεγάτας Λήμνος με την τουρκική Kemal Reis “όπλισε” τον σουλτάνο με νέες απειλές

Οργή Ερντογάν – Η σύγκρουση της φρεγάτας Λήμνος με την τουρκική Kemal Reis “όπλισε” τον σουλτάνο με νέες απειλές

askisi2
Οι φήμες σχετικά με σύγκρουση Ελληνικής και Τουρκικής φρεγάτας φαίνεται πως επαληθεύονται, καθώς υπάρχει και φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει ότι όντως δεν αποφύγαμε το ατύχημα με τα τουρκικά πολεμικά σκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η πρόσκρουση της Τουρκικής φρεγάτας «Κεμάλ Ρέις» οφείλεται σε λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της, που δεν μπόρεσε να αποφύγει την πρόσκρουση με την Ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την Ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα χθεσινά Ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Μάλιστα η kathimerini κάνει λόγο και για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ο οποίος προέβη χθες σε λεονταρισμούς, λέγοντας:

«Είπαμε, μην τυχόν επιτεθείτε στο “Ορούτς Ρέις” αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».

Η Ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» εμφανίστηκε στις ασκήσεις με ένα μικρό σημάδι στην πλώρη της και χωρίς να έχει επηρεαστεί καθόλου το αξιόπλοο και το αξιόμαχό της.

Όπως αναφέρει το ethnos, σχολιάζοντας τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία υποστήριζαν ότι το Ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιές ύστερα από «εμπλοκή» με το «Kemal Reis», αρμόδιες πηγές σημείωναν, ότι επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην φρεγάτα “Λήμνος”», η φωτογραφία από τη συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX είναι ίση με χίλιες λέξεις», ενώ ανέφεραν με νόημα, ότι η φωτογραφία του σκάφους εν πλω ενόχλησε κάποιους: «προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν υπερβολικά από την άσκηση».

Η Εστία επίσης αναφέρει, ότι η Ελληνική φρεγάτα προκάλεσε ισχυρό ρήγμα στην πρύμνη του «Kemal Reis», που έπληξε το γόητρο της Τουρκίας και κάνει λόγο για σκληρούς διαλόγους ανάμεσα στον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Τούρκο ομόλογό του Γιάσαρ Γκιλέρ.

Η ηλεκτρονική έκδοση των Times σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη εμφανίζει τον Ερντογάν να απειλεί με αντίποινα.

times erdogan
thetimes screenshot

Η τουρκική προπαγάνδα φαίνεται ότι κρύβεται και πάλι πίσω από τις ψευδείς πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, ότι σε προχθεσινή σύγκρουση ελληνικού με τουρκικό πολεμικό πλοίο, η Ελληνική φρεγάτα Λήμνος υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο ακόμα και ψυχολογικό πόλεμο, προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους και να αποκομίσουν τα οφέλη στα οποία αποσκοπούν.

photo video screenshot