Ομολογούν το τεράστιο φιάσκο στον Έβρο οι Τούρκοι: «Οι Έλληνες κινήθηκαν έξυπνα»

Έβρος, οικονομία και κορωνοϊός αποτελούν το τρίπτυχο της αποτυχίας για τον «σουλτάνο».

Με τα προβλήματα του κορωνοϊού και της οικονομίας να διογκώνονται, πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν από τον αντιπολιτευτικό τύπο.

Η -κατά τα άλλα δικαιολογημένη- οργή κατά του καθεστώτος Ερντογάν ξεπηδάει ακόμη και μέσα από τον καταιγισμό των fake news που όλο αυτόν τον καιρό παράγονταν από την Άγκυρα.

Σήμερα, κάτι περισσότερο από 1 μήνα μετά την αρχή της κρίσης στον Έβρο, όλο και περισσότεροι Τούρκοι μαθαίνουν πως στην πραγματικότητα ελάχιστοι πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Δεν υπήρξε καμία «νίκη» και κανένα «μάθημα» που να έδωσαν οι Τούρκοι σε Έλληνες και Ευρωπαίους.

Αντιθέτως, φαίνεται στην πράξη η αποτυχία της Άγκυρας να ελέγξει μία σειρά από ζητήματα εσωτερικά και μη.

«Κερασάκι στην τούρτα» αποτέλεσε η ταπεινωτική ήττα Ερντογάν στον Έβρο.

«Τι συνέβη στα ελληνικά σύνορα» είναι ο τίτλος άρθρου Τούρκου δημοσιογράφου για την εφημερίδα «Σοζτζού», σε μία προσπάθεια να καυτηριαστεί το αποτυχημένο περιστατικό που έστησε στα σύνορα στον Έβρο η Άγκυρα.

(screenshot)

Παραδεχόμενος πως η στάση των Ελλήνων ήταν «έξυπνη», ο Τούρκος δημοσιογράφος δίνοντας το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί σε μεγάλη μερίδα Τούρκων πολιτών συνεχίζει:

«Συνέρρευσαν στα σύνορα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από κάθε φυλή και κάθε χώρα. “Όποιος θέλει ας έρθει, να περάσει στην Ελλάδα”. Και για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα με όχημα, τους κανόνισαν λεωφορείο. Όποιος είχε λεφτά έπαιρνε ταξί από την Κωνσταντινούπολη κι έτρεχε στα σύνορα.

Όμως αυτές οι διευκολύνσεις παρέχονταν αποκλειστικά για την Ελλάδα. Δεν μας βόλευε να ενοχλήσουμε την άλλη γειτονική μας χώρα τη Βουλγαρία που είναι επίσης μέλος της Ε.Ε. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στα σύνορα για να εκπληρώσουν το μεγαλύτερό τους όνειρο. Να βρουν μια δουλειά στην Ευρώπη. Αλλά η Ελλάδα δεν τους άφηνε.

Αλλά η Ελλάδα ήταν ξύπνια. Δήλωσε ότι δεν θα αφήσει κανέναν και έκλεισε τα σύνορα της. Αυτό που συνέβη πέρα ​​από τα σύνορα αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο. Στην περιοχή στήθηκαν αμέσως σκηνές. Αλλά άγνωστο πως/πού έβρισκαν αυτές τις σκηνές, ειδικά οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που έρχονταν από την Κωνσταντινούπολη, και ποιος τους οργάνωνε. Πιο σωστά… Όλοι γνώριζαν την αλήθεια αλλά δεν την έλεγαν.

Κάποιοι πρόσφυγες προσπάθησαν να περάσουν απέναντι κολυμπώντας από το ποτάμι του Έβρου. Κάποιοι που πέρασαν γρήγορα στην άλλη πλευρά, συγκρούστηκαν με τον ελληνικό στρατό και την αστυνομία. Ρίξανε καπνογόνα, δακρυγόνα, ύψωσαν συρματοπλέγματα. Έτρεξε πολύ αίμα. Και όλα τα κανάλια μας και η ρεπόρτερ των εφημερίδων μας συνωστίστηκαν στα σύνορα και όλα τα media το ανέδειξαν φυσικά σε πρώτη είδηση της χώρας.

Οι δικοί μας οι επίσημοι τρίβοντας τα χέρια τους δήλωναν: “Τα καταφέραμε. Τώρα να σκεφτεί η Ελλάδα αυτό το πρόβλημα. Εμείς αρκετά ζοριστήκαμε με τους πρόσφυγες, ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάρια. Ας ξοδευτούν λίγο και οι Έλληνες τώρα”.

Αμέσως μετά, όπως γίνεται σε κάθε σημαντικό γεγονός. άρχισε η ψεύτικη προπαγάνδα. “Η τακτική μας πέτυχε και πέρασαν στην Ελλάδα 135 χιλιάδες άνθρωποι”.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατά μήκος του Έβρου πεινούσαν και ζούσαν μέσα στα σκουπίδια μετατρέποντας τα χωράφια σε ανοιχτές τουαλέτες ή τσουβαλιάζονταν μέσα στις σκηνές. Ανοίγαμε καινούριους μπελάδες στο κεφάλι μας. Είχαν προβλήματα υγείας. Έπρεπε να τους ταΐσουμε. Η νομαρχία και η δημαρχία της Αδριανούπολης ενεπλάκησαν. Αρχίσαμε να ξοδέψουμε πάλι δικά μας λεφτά.

Και μετά τί έγινε; Έσκασε ο κορωνοϊός. Και τότε έφτασε μια νέα είδηση στους ανθρώπους που περίμεναν στα σύνορα. «Ως εδώ κυρίες και κύριε. Τώρα τα μαζεύετε. Θα γυρίσετε πίσω, εκεί από όπου ήρθατε». Το κράτος από το ταμείο του νοίκιασε εκατοντάδες λεωφορεία και πήρε τους μετανάστες πίσω. Κάποιους στην Κωνσταντινούπολη, κάποιους σε διάφορες εστίες σε επαρχίες κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έκαναν ούτε ένα τεστ για το αν έχουν κορωνοϊό ή όχι»

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί