• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεσπά ο Έλληνας αντικαθεστωτικός της Βενεζουέλας: «Πώς μου το έκαναν αυτό από την Ελλάδα; – Θα με παραδώσουν στον Μαδούρο;»

Ξεσπά ο Έλληνας αντικαθεστωτικός της Βενεζουέλας: «Πώς μου το έκαναν αυτό από την Ελλάδα; – Θα με παραδώσουν στον Μαδούρο;»

Διαβάσατε χθες στο el.gr, σχετικά με την υπόθεση του ομογενή Αντώνη Βαθιώτη από την αριστερή Βενεζουέλα

σε βάρος του οποίου εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις… ελληνικές αρχές κατόπιν αιτήματος του καθεστώτος Μαδούρο.

Θυμηθείτε: ΣΟΚ στην ελληνική Ομογένεια: Έλληνας αντικαθεστωτικός του Μαδούρο στην φυλακή με ένταλμα της Ελλάδας – Καταγγέλλει την κυβέρνηση Τσίπρα

Συνεργάστηκε δηλαδή το ελληνικό Κράτος, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα με τον «σύντροφο» Μαδούρο εις βάρος ενός ομογενούς αντικαθεστωτικού, καθώς όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην Βενεζουέλα.

Πολλά τα ερωτήματα και ο ίδιος μιλώντας στο liberal.gr από τις φυλακές της Κολομβίας ζητά απαντήσεις και δηλώνει αθώος και πολιτικός κρατούμενος:

Η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος έχει, εν τάχει, ως εξής:

Τρεις χώρες, Βενεζουέλα, Ελλάδα και Κολομβία συνεργάστηκαν ώστε πριν από 5 μήνες να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές της Κολομβίας όπου βρίσκεται και σήμερα ο Αντώνης Βαθιώτης, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος δηλώνει στο liberal.gr ότι φοβάται μη τυχόν και εκδοθεί στην Βενεζουέλα.

Σημειώνει δε, πως μοναδικό του «έγκλημα» είναι η μη αποδοχή του καθεστώτος της Βενεζουέλας, κυρίως όμως η σχέση του με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λοπεζ, ο οποίος είναι και νονός της μικρής του κόρης.

«Πως μου έκαναν αυτά τα πράγματα από την Ελλάδα;», αναρωτιέται, ενώ δηλώνει φοβισμένος και πως χωρίς το ένταλμα από το ελληνικό Κράτος δεν θα είχε συλληφθεί.

Διαβάζουμε την συνέντευξη που έδωσε στο liberal.gr:

– Που βρίσκεστε τώρα;

Είμαι στη φυλακή. Στην Κολομβία. Είμαι εδώ πέντε μήνες χωρίς να έχω κάνει οτιδήποτε. Μου έκανε μεγάλη ζημιά η Βενεζουέλα. Δυστυχώς και η Ελλάδα.

– Αληθεύει ότι το ένταλμα σύλληψης βγήκε από τις ελληνικές αρχές;

Απ. Ναι το ζήτησε η Βενεζουέλα. Και χωρίς να έχω κάνει οτιδήποτε βγήκε από την Ελλάδα το ένταλμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν. Δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Πώς μου έκαναν αυτά τα πράγματα από την Ελλάδα;

– Μέσω Ιντερπόλ;

Έμαθα πως από την πρεσβεία της Βενεζουέλας απευθύνθηκαν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας πως υπάρχει ένταλμα σε βάρος μου. Και ξεκίνησε μια διαδικασία που έφτασε στο να εκδοθεί ένταλμα από την Ελλάδα. Έχω στα χέρια μου χαρτιά από τη βουλή της Βενεζουέλας (όπου την πλειοψηφία έχει η αντιπολίτευση) που αναφέρει πως δεν έχω κάνει τίποτα. Έχω και μαρτυρίες. Ακόμη και η σύζυγος του λοχαγού που λένε ότι σκότωσα με άλλους δύο βενεζουελάνους, που έχουν φυλακιστεί εκεί, δηλώνει πως δεν πιστεύει πως έχω σχέση με αυτά για τα οποία με κατηγορούν.

– Τι σας έχουν πει τώρα που βρίσκεται η υπόθεσή σας

Κανονικά πρέπει να με εκδώσουν στη χώρα που έβγαλε το ένταλμα. Να έρθω στην Ελλάδα δηλαδή και από εκεί να αποφασίσουν τι θα γίνει και αν θα με στείλουν στη Βενεζουέλα. Αν με εκδώσουν κατ’ ευθείαν στη Βενεζουέλα τότε…

– Έχετε δικηγόρο στην Ελλάδα. Τι σας έχει πει

Ότι δεν έχω θέμα. Δεν υπάρχει κάτι σε βάρος μου και ότι η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα. Ανησυχώ όμως. Είμαι πέντε μήνες σε μια φυλακή στην Κολομβία που μόνο αν τη δει κάποιος θα καταλάβει τι εννοώ. Και είμαι εδώ με ένταλμα που βγήκε στην πατρίδα μου. Έχω έξω την οικογένειά μου. Τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Μου τα πήραν όλα στη Βενεζουέλα. Επιχείρηση, σπίτι αυτοκίνητα, τα έχασα όλα και βρίσκομαι και στη φυλακή.

– Αν δεν είχε εκδοθεί το ένταλμα από την Ελλάδα, θα σας είχαν συλλάβει

Όχι. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το διαβατήριό μου έχει σφραγίδα που δείχνει πως εγώ έφυγα Ιανουάριο από τη Βενεζουέλα ενώ ο λοχαγός που υποστηρίζουν πως σκότωσα χτυπήθηκε στις διαδηλώσεις στις 12 Μαρτίου. Μετά έμαθα ότι με κατηγόρησαν για τον θάνατό του.

– Η οικογένειά σας;

Εδώ στη Κολομβία είναι. Η μητέρα μου είναι στην Αθήνα. Κοιτάξτε δεν έχω κάνει τίποτα. Ούτε κλήση δεν έχω πάρει. Ο μόνος λόγος που τα κάνουν αυτά είναι πως είμαι κουμπάρος του Λόπεζ. Έχει βαπτίσει τη μικρή μου κόρη. Επίσης η Βουλή της Βενεζουέλας, αυτή που αναγνωρίζουν όλοι στο Εξωτερικό μου έδωσε χαρτί ότι διωκόμενος πολιτικά από την Κυβέρνηση Μαδούρο. Φοβάμαι πλέον με αυτά που έγιναν μήπως με στείλουν στην Ελλάδα και από εκεί με στείλουν Βενεζουέλα.