Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ για τον Απόδημο Ελληνισμό, με την Υφυπουργό Παιδείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη, με την Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη (Αθήνα, 29.08.2019)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, συναντήθηκε, την Πέμπτη 29 Αυγούστου, με την Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα γόνιμης και φιλικής συνεργασίας και επικεντρώθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα εκπαίδευσης των Αποδήμων Ελλήνων.

Ο κ. Διαματάρης αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποσπάσεων των περίπου 700 εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα ομογενειακά σχολεία και τη σημασία της διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και την ανάγκη αξιολόγησής και επιμόρφωσής τους πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σειρά των βιβλίων που χρησιμοποιείται σήμερα από τα περισσότερα σχολεία, ενώ τόνισε το σημαντικό ρόλο της ηλεκτρονικής διδασκαλίας και του ψηφιακού σχολείου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να είναι σε θέση να προσφέρει on-line εκπαίδευση στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα νέων Γραφείων Συντονισμού Εκπαίδευσης στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και υπογράμμισε την πρόθεση του Υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες των ομογενειακών σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ανέφερε, επίσης, ότι σχεδιάζεται η έγκριση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών για θέσεις του εξωτερικού νωρίτερα, ώστε να υπάρχουν τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια για επιμόρφωση.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...