Στο Σίδνεϊ η σορός του εκτελεσθέντος Μακρή

Η σορός του Γιάννη Μακρή μεταφέρθηκε στο Σίδνεϊ για την ταφή, αλλά την ίδια στιγμή η Ελληνική Αστυνομία ερευνά και τον ρόλο Ελληνοαυστραλών που μπορεί να σχετίζονται με την εκτέλεσή του.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», που μετά τη διαπίστωση ότι ο 41χρονος Ελληνοαυστραλός ίσως σχετιζόταν με εταιρεία στοιχημάτων, εξετάζεται και ένας άλλος Ελληνοαυστραλός που φέρεται να ήταν στην παρέα και που έδινε το παρών στην Αθήνα και τη Μύκονο μαζί με τον Μακρή. Το «Βήμα» λέει ότι τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας και ότι αυτός ο συμπάροικος είχε, επίσης, συνεχή παρουσία σε κοσμικά στέκια και είχε φωτογραφηθεί προσφάτως στο πλευρό του δολοφονηθέντα.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία έχει ζητήσει ενημέρωση από τις Αρχές μεγάλων αεροδρομίων της Ελλάδας σχετικά με πρόσωπα που αφίχθησαν από την Αυστραλία, τις ημέρες πριν από τη δολοφονία του επιχειρηματία και αναχώρησαν αμέσως έπειτα από αυτήν.

Παράλληλα, οι Έλληνες αστυνομικοί ζητούν, με τη συνεργασία της Interpol, από την Αστυνομία της Αυστραλίας, όσα στοιχεία διαθέτει για τις κινήσεις του Μακρή, που αφορούν το διάστημα που διέμενε μόνιμα στο Σίδνεϊ και περιμένουν έναν ογκώδη φάκελο.

Οι Έλληνες αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο “ξεψάχνισμα” μιας παρέας Ελληνοαυστραλών στα νότια προάστια της Αθήνας, με τους οποίους ο επιχειρηματίας είχε στενές επαφές, καθώς όλοι τους γεννήθηκαν στην Αυστραλία και από κάποια χρονική στιγμή και μετά ξαναβρέθηκαν στην Ελλάδα.

Από Νέος Κόσμος

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...