Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί η σορός του Κ.Κατσίφα στην οικογένειά του

10 μέρες μετά την εκτέλεσή του.

Η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας δέχθηκε το επίσημο αίτημα των μελών της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παράδοση της σορού που παρέμεινε στο νεκροτομείο για 9η ημέρα.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το himara, μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αφού πρώτα παραιτήθηκε από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή.

Θυμίζουμε πως οι οικείοι του 35χρονου ομογενή καταγγέλλουν την θρασύδειλη παρέμβαση του Αλβανού ιατροδικαστή που εξέτασε πρώτος την σορό του Κ.Κατσίφα, αλλοιώνοντας σημαντικά στοιχεία για τις συνθήκες εκτέλεσής του.

Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία εξέδωσε την θετική απάντησή της χθες το βράδυ.

Άγνωστη παραμένει ωστόσο η ακριβής ημερομηνία ταφής του 35χρονου Εθνομάρτυρα, αν και με την παράδοση της σορού του έλαβε τέλος ένας πρώτος κύκλος απίστευτης γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας των οικείων του.

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...