Πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ημέρα της «Ελληνικής Γλώσσας» (σ.σ. 9 Φεβρουαρίου) ανέλαβε η Επιτροπή Συντονισμού της Ελληνικής Νεολαίας της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής Ασίας.
Σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης της Ουκρανίας, η Επιτροπή καλεί όλους τους νέους και της νέες να συμμετάσχουν στην δράση «it’s cool to speak Greek».
«Είναι κουλ να μιλάς ελληνικά και να προσπαθείς να πεις λίγα λόγια στη “γλώσσα της γλώσσας”» αναφέρει το σλόγκαν του σχετικού βίντεο.
Μάλιστα, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το μόνο που οφείλουν να πράξουν είναι να εκφέρουν ορισμένες λέξεις στα ελληνικά.
Πρόκειται για λέξεις – έννοιες, οι οποίες χρησιμοποιούνται διεθνώς και έχουν ελληνική ρίζα. «Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Τεχνολογία Αρμονία, Ενέργεια» είναι μερικές απ’ αυτές.
«Εάν θέλετε, μπορεί να πείτε άλλες πέντε ελληνικές λέξεις» επισημαίνεται, επίσης, στο σχετικό βίντεο.
Οι συμμετέχοντας καλούνται να στείλουν το βίντεο στην Επιτροπή Συντονισμού, χρησιμοποιώντας τα hastags «#Greek_language_challenge» και «#It_is_cool_to_speak_greek».
«Τα τρία καλύτερα βίντεο θα κερδίσουν… ελληνικά γλυκά» καταλήγει το βίντεο της δράσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2020.
Δείτε μερικά από αυτά:
ΠΗΓΗ: Sputniknews,gr, ΦΩΤΟ UNSPLASH
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεξικό: Νεκρός από σφαίρες ένας δημοσιογράφος που έκανε αστυνομικό ρεπορτάζ
- Ν. Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του ’80
- «Η χειρότερη χιονόπτωση εδώ και μια δεκαετία» πλήττει την κεντρική Βρετανία, vid
- Μ. Χαρακόπουλος: Τι δήλωσε για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας
- Κ. Τσιάρας: 9 στους 10 αγρότες που είναι στο πρόγραμμα “ΓΑΙΑ” θα λάβουν τη νέα χαμηλή τιμή για το αγροτικό ρεύμα
- Άνδρας στη Μόσχα κάνει τεστ στο δρόμο για να δει πόσο ασφαλής πόλη είναι, vid
- Στις 23–24 Ιανουαρίου, στο Περιστέρι, η 50ή «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ
- «Η χρονιά ξεκίνησε ταραγμένα» – Ηχηρή παρέμβαση Μεντβεντεφ για τα γεγονότα που «τρέχουν»
- Η διάσημη συγγραφέας Τσιμαμάντα Νγκόζι Αντίτσιε θρηνεί την απώλεια του ενός έτους γιου της
- Συρία: Εύθραυστη εκεχειρία στις κουρδικές συνοικίες του Χαλεπιού









