• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πλησιάζει η ώρα της Κωνσταντινούπολης – ΒΓΑΙΝΕΙ στο προσκήνιο ο Ελληνισμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλησιάζει η ώρα της Κωνσταντινούπολης – ΒΓΑΙΝΕΙ στο προσκήνιο ο Ελληνισμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιοι και γιατί «κρύβουν» την ελληνική καταγωγή του Ιμάμογλου - Πως αντιδρά ο ίδιος

του Κίμωνα Χαραλάμπους 

«Εδώ είναι η Ιστανμπούλ… και όχι Κωνσταντινούπολη, άλλοι το βλέπουν διαφορετικά και θα πρέπει κάποιος να τους σταματήσει, χρόνος πολύ δεν απομένει μέχρι τις 23 Ιουνίου», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με αιχμές κατά του ελληνικής καταγωγής υποψήφιου Δημάρχου, Εκρέμν Ιμάμογλου (είχε εκλεγεί αλλά οι εκλογές θα επαναληφθούν, για την Τουρκία μιλάμε άλλωστε).

Ο Ιμάμογλου δυσκολεύεται να διαχειριστεί το θέμα με την ελληνική του καταγωγή (προέρχεται από ελληνόφωνους γονείς, θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ), όπως χρόνια τώρα κάνουν οι περισσότεροι εκ των ελληνογενών, κρυπτοχριστιανών ή συνειδητοποιημένων νέο-γενίτσαρων της Τουρκίας.

Δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν και αυτά να… «διαψεύσουν» την, μη δημοφιλή, ελληνική καταγωγή του Ιμάμογλου, καθώς σκοπός της Δύσης είναι η Κωνσταντινούπολη να φύγει από τον έλεγχο του Ερντογάν και να αναλάβουν οι «ευρωπαϊστές» των σοσιαλδημοκρατών της γείτονας και όχι φυσικά ο… Ελληνισμός.

Στόχος, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο αλλαγών συνόρων στην ευρύτερη γειτονιά μας θα μπορούσε να ήταν η δημιουργία ενός ορθοδόξου Βατικανού, μίας γεωγραφικής περιφέρειας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη (δεν σημαίνει πως όλα αυτά θα ευνοήσουν τους Έλληνες, κρατάτε πάντα μικρό καλάθι).

Τα προαναφερθέντα τα γνωρίζει προφανώς ο Ερντογάν και ως εκ τούτου αναφέρθηκε στο θέμα ονόματος της Πόλης και στην ελληνική καταγωγή του Ιμάμογλου, προκειμένου να τον «χτυπήσει» προεκλογικά στο φανατικό τουρκόφρον κοινό.

Ελληνικής καταγωγής όμως είναι και αυτός, σύμφωνα με παλαιότερες καταγγελίες δικών του πολιτικών αντιπάλων.

Προκειμένου να αντιληφθείτε πως η προεκλογική «μάχη» για την Κωνσταντινούπολη έχει βαθύτερες προεκτάσεις, διαβάστε το άρθρο του γνωστού Έλληνα «ακτιβιστή», Ταμέρ Τσιλικίρ, με τίτλο «Φυσάει ένας άνεμος από τον Πόντο στην Κωνσταντινούπολη»!

Όπως αναφέρει ο Τσιλιγκίρ, ανεξάρτητα με το ποιός είναι Έλληνας ή όχι, «ο άνεμος αυτός παρασέρνει και αυτόν ο οποίος χάρη αντιπαλότητας λέει σε κάποιον “Είσαι Ρωμιός” αλλά και αυτόν που απαντά “Ορκίζομαι δεν είμαι Ρωμιός” , αναφερόμενος φυσικά στην διαμάχη Ερντογάν-Ιμάμογλου με «φόντο» τον Ελληνισμό.

Ένας Ελληνισμός που αποκτά φωνή εντός Τουρκίας και αναδεικνύει την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, θέτοντας «γερές βάσεις» για το όποιο μέλλον, καθώς η ώρα διεθνοποίησης του θέματος της Κωνσταντινούπολης πλησιάζει.

Διαβάστε απόσπασμα από τα «Τουρκικά Νέα»:

Φυσάει ένας άνεμος από τον Πόντο στην Κωνσταντινούπολη.

Άνεμος τέτοιος που παρασέρνει μαζί του ότι βρίσκει μπροστά του. Δονούνται βράχια, το χώμα απογειώνεται, μιλάνε τα δέντρα, τα ποτάμια και η θάλασσα.

Η ιστορία σαν ένας γίγαντας που ξύπνησε από τον ύπνο του, ψιθυρίζει στα θύματα “Πόντος” και κραυγάζει “Πόντος” στους τυράννους.

(…)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟYΠΟΛΗ Ή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΓΕ Ή ΙΝΣΤΑΝΜΠΟΥΛ Ή ΙΣΛΑΜΜΠΟΛ;

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές δήλωσε: “Εδώ είναι Ινστανμπουλ η με την άλλη ονομασία της Ισλαμμπολ. Εδώ δεν είναι Κωνσταντινούπολη, αλλά κάποιοι έτσι θέλουν να τη βλέπουν. Έχουμε 22 μέρες ενάντια σε αυτούς που θέλουν να την βλέπουν έτσι”.

Κι όμως Ινστανμπουλ στα ελληνικά σημαίνει  “εις τήν Πόλι(ν)”

Μάλιστα και ο προφήτης Μωάμεθ την αποκαλεί Κωνσταντινιγε.

Στην πραγματικότητα δεν είναι σημαντικό το τι υπολογισμό  κάνει ο καθένας,  αλλά το ότι φυσάει ένας άνεμος από τον Πόντο  προς την Κωνσταντινούπολη. Η 100 ετών σιωπή σπάει και το σκοτάδι φωτίζεται.

Και ο άνεμος αυτός παρασέρνει και αυτόν ο οποίος χάρη αντιπαλότητας λέει σε κάποιον “Είσαι Ρωμιός” αλλά και αυτόν που απαντά “Ορκίζομαι δεν είμαι Ρωμιός” .

ΥΓ. Ο Ιμάμογλου όταν αναγκάστηκε να απαντήσει αν είναι Έλληνας, είπε πως το σημαντικό είναι «να είσαι σωστός άνθρωπος». Έτσι για την ιστορία.

Δείτε το βίντεο:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •