«Πεθαίνει» το μάθημα Ελληνικής γλώσσας στο Coburg West Primary School

Θύμα των καιρών, των δημογραφικών αλλαγών στην τοπική κοινωνία του προαστίου Coburg,

στα βόρεια της Μελβούρνης, και της σωστής προβολής των γνωσιακών πλεονεκτημάτων που η γνώση της Ελληνικής γλώσσας προσφέρει σε όλους τους μαθητές, πέφτει τώρα και το πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο του Coburg West (CWPS).

Το μάθημα των Ελληνικών άρχισε στο CWPS πριν από περίπου 35 χρόνια και σήμερα το σχολείο αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα δημοτικά της Βικτώριας που συνεχίζουν να διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα. Σύμφωνα, όμως, με ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου, το πρόγραμμα «πεθαίνει» λόγω έλλειψης μαθητών.

Στη μηνιαία σχολική επιθεώρηση, ο διευθυντής, Mark Colagrande, δηλώνει ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα δεν είναι πλέον βιώσιμο. «Μόνο ένα 21% των μαθητών του σχολείου, παρακολουθεί το πρόγραμμα, ενώ σε πρόσφατες χρονιές ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούσαν σε αυτό ήταν μόλις 6» γράφει ο διευθυντής του σχολείου.

Ο κ. Colagrande, ανέφερε ότι η διοίκηση του σχολείου δεν έχει ακόμα πάρει την τελική απόφαση για το κλείσιμο του προγράμματος, αλλά αν κάποιος κρίνει από τα συμφραζόμενα, το πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας στο σχολείο βρίσκεται ένα βήμα πριν τον «Καιάδα».

Ο διευθυντής αναφέρει, επίσης, ότι το σχολείο προσπαθεί να βρει άλλους τρόπους έτσι ώστε το μάθημα Ελληνικής γλώσσας να μην εξαφανιστεί παντελώς από το σχολείο.

«Μελετάμε τρόπους ώστε ακόμα και αν το μάθημα βγει από το ημερήσιο πρόγραμμα του σχολείου, να συνεχίζουμε να το προσφέρουμε κατά τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε ακόμα και αν ο αριθμός των μαθητών που θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα είναι μικρός, να έχουν την ευκαιρία να το κάνουν» αναφέρει ο διευθυντής.

Από την εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu