• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • Παγκόσμια ελληνική κατακραυγή για την συμφωνία με τα Σκόπια – Ακύρωσε το ταξίδι στην Αυστραλία ο ΠτΔ

Παγκόσμια ελληνική κατακραυγή για την συμφωνία με τα Σκόπια – Ακύρωσε το ταξίδι στην Αυστραλία ο ΠτΔ

Το ταξίδι που είχε προγραμματίσει εδώ και πολλούς μήνες για την Αυστραλία ακύρωσε τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως είχε γίνει γνωστό, Έλληνες και Αυστραλοί αξιωματούχοι είχαν επικοινωνήσει τους τελευταίους μήνες σχετικά με την οργάνωση του ταξιδιού του προέδρου, που θα ήταν η πρώτη επίσκεψη του ΠτΔ έπειτα από την αντίστοιχη του Κωστή Στεφανόπουλο τον Ιούνιο του 2002.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τελικά ο κ. Παυλόπουλος επέλεξε να αναβάλει το ταξίδι στην Αυστραλία για το 2019, με μέσα ενημέρωσης, ειδικά της ομογένειας, να προβάλλουν ως αιτία για την αλλαγή των σχεδίων την «εχθρική» υποδοχή την οποία του επιφύλασσαν οι ελληνικές οργανώσεις της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, το Pan Macedonian Association of Melbourne and Victoria (PMAMV), απέστειλε μια προειδοποιητική επιστολή στον ΠτΔ, μερικές μόλις μέρες έπειτα από τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα Σκόπια στις Πρέσπες, αναφέροντας πως ο κ. Παυλόπουλος είναι «persona non gratta» (ανεπιθύμητος).

«Κύριε Παυλόπουλε, είστε ανεπιθύμητος. εάν επισκεφθείτε την Μελβούρνη, εμείς οι αξιωματούχοι της ελληνικής διασποράς δεν θα σας καλωσορίσουμε», τόνιζε η επιστολή τους.

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών είπαν στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Αυστραλίας ότι η επίσκεψη δεν αναβλήθηκε επειδή οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της Αυστραλίας έκαναν γνωστό ότι «ο κ. Παυλόπουλος είναι ανεπιθύμητος».

«Αυτό δεν ισχύει» ανέφεραν και πρόσθεσαν: «Αλίμονο αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθόριζε τις επισκέψεις του με βάση τις επιθυμίες κάποιων οργανώσεων».

Αφήνουμε σε εσάς να επιλέξετε στο ποια αιτία οδήγησε στην ματαίωση του ταξιδιού του ΠτΔ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu