Οργή πολιτών στην Κύπρο για τα μέτρα χούντας! Έντρομος δημοσιογράφος ανακοινώνει στον «αέρα» την επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για την αρχή παρόμοιων γεγονότων ή για κάποιο...μεμονωμένο συμβάν;

Αναταραχές σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στους δρόμους της Λευκωσίας.

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν από αργά το απόγευμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά των μέτρων που διαχωρίζουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη, επιβάλλοντας σκληρές κυρώσεις και οικονομική αφαίμαξη στους ανεμβολίαστους.

Γρήγορα τα πράγματα ξέφυγαν και λίγο πριν τις 10 το βράδυ μερίδα των διαδηλτών επιτέθηκε στο κτιριακό συγκρούτημα «ΔΙΑΣ», το οποίο στεγάζει ΜΜΕ μεταξύ άλλων και το γνωστό κανάλι «Σίγμα».

Μάλιστα εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στον «αέρα» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με τον παρουσιαστή του να αναγκάζεται να διακόψει υπό τον φόβο εισβολής των εξαγριωμένων πολιτών:

Ο παρουσιαστής περιέγραψε την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία από τον αέρα του δελτίου, για να φτάσει στο συγκρότημα.

«Εάν μας ακούει η Αστυνομία ας κάνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σπάνε τα αυτοκίνητά μας, ακούω να ουρλιάζουν οι συνάδελφοι στο ακουστικό, δεν ξέρω τι άλλο να πω. Φλέγεται η πύλη του συγκροτήματος. Άνθρωποι βρίσκονται μέσα και σπάνε τα αυτοκίνητά μας. Πετάνε πέτρες, σπάνε παράθυρα, επικρατεί μια κατάσταση…», περιέγραψε.

Από τα επεισόδια τόσο έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό όσο και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί και σημειώθηκαν σοβαρότατες υλικές ζημιές.

kypros-antiemvoliastes-13
kypros-antiemvoliastes-14

Παρέμβαση Αναστασιάδη

Τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Κυριακή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και κορυφώθηκαν με την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» συνιστούν πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως, όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, πόσω μάλλον από άτομα, τα οποία επικαλούμενα παράλογες θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στον Μεσαίωνα.

Το συντεταγμένο κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η Δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια έξαλλων και ανεύθυνων πολιτών».

.

Θυμίζουμε πως τα αιτήματα της πορείας ήταν τα εξής:

 • Άμεση κατάργηση του  παράνομου και αντισυνταγματικού “SafePass” .
 • άμεση δήλωση/δέσμευση του Π.τ.Δ. και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι το rapid test δε θα χρεώνεται στους εργαζόμενους/πολίτες σε καμία περίπτωση.
 • άμεση δέσμευση για κατάργηση του rapid test ανά 72 ώρες.
 • άμεση δήλωση/δέσμευση και διακήρυξη του Π.τ.Δ. και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι ο εμβολιασμός για το  Covid-19 ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός 
 • να σταματήσει άμεσα ο διαχωρισμός και η διάκριση των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη
 • να σταματήσει άμεσα ο εκφοβισμός, εκβιασμός, απειλές απόλυσης κατά εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τον λόγο ότι αρνούνται να εμβολιαστούν. 
 • άμεση κατάργηση των παράνομων και αντισυνταγματικων διαταγμάτων 
 • άμεση διακήρυξη του προέδρου ότι το lockdown είναι παράνομο και αντισυνταγματικό
 • ενίσχυση των νοσοκομείων και γενικά της υγείας με όλα τα εκατομμύρια που δαπανώνται για τα άχρηστα rapid test. 
 • άμεση αύξηση κλινών Μ.Ε.Θ με την διοχέτευση όλων των εκατομμυρίων που πετάγονται άσκοπα σε άχρηστα rapid test είτε δίνονται παράνομα υπό μορφή “κινήτρων” σε πολίτες για να εμβολιαστούν
 • μεγαλύτερη προστασία και μέτρα στήριξης και φροντίδας των ευπαθών ομάδων για άμεση περίθαλψη τους σε περίπτωση ανάγκης

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί