Ομογενείς Αυστραλίας: Για να διατηρηθεί η Ελληνική πρέπει να νοιαστούμε εμείς!

Ο «Νέος Κόσμος» της Δευτέρας πρόβαλε από την πρώτη του σελίδα την δέσμευση του Εργατικού Κόμματος ότι θα διαθέσει $7.5 εκατ. για την οικονομική στήριξη κοινοτικών σχολείων της Βικτώριας αν επανεκλεγεί.

 

Το Εργατικό Κόμμα υποστήριξε ότι πρόκειται για μία κίνηση που αφορά την έμπρακτη προώθηση του πνεύματος του πολυπολιτισμού στην Πολιτεία, βοηθώντας παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με τη γλώσσα και την κουλτούρα των προγόνων τους.

Όπως εξήγησε ο προεδρεύων της Ομοσπονδίας Εθνοκοινοτικών Σχολείων Αυστραλίας, Τάσος Δουβαρτζίδης, στην εφημερίδα μας, «πρόκειται για μια σημαντική δέσμευση αφού αυξάνει την ετήσια χορηγία ανά μαθητή από $215.00 δολάρια που είναι τώρα στο ποσό των $245.00 ετησίως και για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει και τους μαθητές των Νηπίων και Προνηπίων!

Από το κονδύλι αναμένεται να επωφεληθούν συνολικά 160 κοινοτικά σχολεία σε όλη την Πολιτεία όπου διδάσκονται 40 γλώσσες σε 36.000 μαθητές.

Σε δήλωσή της, η υπουργός Προσχολικής Εκπαίδευσης, κυρία Τζένη Μικάκου, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που αποφέρει η εκμάθηση μιας μητρικής γλώσσας από μικρή ηλικία.

«Είμαστε περήφανοι που θα δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να μάθουν μια γλώσσα σε κάποιο κοινοτικό σχολείο για πρώτη φορά» είπε σχετικά η κ. Μικάκου.

Ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Εκπαίδευσης της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Θόδωρος Μάρκος, δήλωσε: «Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η ανακοίνωση της κυβέρνησης Daniel Andrews, ότι θα στηρίξει τα κοινοτικά και απογευματινά σχολεία όπου διδάσκονται οι κοινοτικές γλώσσες.Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι η επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση στα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου τώρα θα δίνεται και στα παιδιά στις τάξεις των προνηπίων».

Ελπίζουμε ότι και το Φιλελεύθερο κόμμα θα κάνει ανάλογες εξαγγελίες.

Όλα αυτά ωραία και καλά! Αλλά δεν είναι αρκετά. Για να διατηρηθεί η ελληνική Γλώσσα στην Αυστραλία πρέπει να το θέλουμε και εμείς. Οι παππούδες, οι γιαγιάδες και οι γονείς.

Οι περισσότεροι δεν το προσπαθούμε αρκετά. Πολλοί στέλνουν τα παιδιά τους στο ελληνικό σχολείο για δυο ώρες την εβδομάδα (για να μπορούν να κάνουν και τα… ψώνια τους) και νομίζουν ότι οι υποχρεώσεις τους τελείωσαν εκεί.

Για να διατηρηθεί η γλώσσα πρέπει να τη μιλάμε και εμείς στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας! Να ακούν (σωστά) ελληνικά τραγούδια, να βλέπουν καλές ελληνικές ταινίες και σειρές, να τους διαβάζουμε ελληνικά βιβλία. Να τα κάνουμε να αγαπήσουν την γλώσσα και να μην το βλέπουν σαν αγγαρεία!

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος»

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...