Οι υποσχέσεις του Φιλελεύθερου Κόμματος της Βικτώριας στην ελληνική παροικία

«Ως παγκόσμιο κέντρο ελληνισμού εκτός Ελλάδας, η ελληνική κοινότητα Μελβούρνης αξίζει τον σεβασμό

και την υποστήριξη της πολιτειακής κυβέρνησης» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Φιλελεύθερο Κόμμα, στην οποία και συνοψίζει τις μέχρι τώρα παροχές στην ελληνική παροικία της Βικτώριας.

To Φιλελεύθερο Κόμμα δεσμεύεται κατ’ αρχήν για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης αξιολόγησης που θα εξετάσει τις αποζημιώσεις που δόθηκαν σε αδειούχους ταξί και αν αυτές είναι δίκαιες ή όχι.

Τη δημιουργία Κυβερνητικού Γραφείου Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, για την ενίσχυση της σχέσης της Βικτώριας με την Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

– $4,3 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Oakleigh Grammar, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

– $120.000 δολάρια για τέσσερα χρόνια για να γίνει δυνατή η παρουσία των Ευζώνων στη Μελβούρνη για την παρέλαση της Εθνικής μας εορτής ενώ δεσμεύονται να αλλάξουν την χωροταξική διάταξη που εμποδίζει την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης να οικοδομήσει στο οικόπεδο της στο Bullen.

Παράλληλα, θα παράσχουν στην Πρόνοια κονδύλι $150.000 για την αγορά ενός μίνι λεωφορείου 25 θέσεων.

Τέλος το Φιλελεύθερο Κόμμα εξέφρασε και την στήριξή του στο θέμα επαναπατρισμού των Μάρμαρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα.

Από Νέος Κόσμος

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...