• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Τούρκοι στον υπό κατοχή Πόντο ενοχλούνται από την λέξη «Σταυρός»

Οι Τούρκοι στον υπό κατοχή Πόντο ενοχλούνται από την λέξη «Σταυρός»

Μετά από το κάψιμο του προσωρινού σταυρού που είχε τοποθετηθεί στις 18 Ιανουαρίου στον τάφο της Ζεχρα Τσολάκ στην Τραπεζούντα, η αστυνομία της πόλης άρχισε έρευνα.

Στην ανακοίνωση που έγινε από τη Νομαρχία Tραπεζούντας αναφέρεται πως κατασκευάστηκε νέος σταυρός και θα τοποθετηθεί στη θέση του.

Εντύπωση προκάλεσε πως στην ανακοίνωση της Νομαρχίας Τραπεζούντας, αποφεύγεται η χρήση της λέξης “σταυρός” και στην θέση της χρησιμοποιείται η φράση “κεφαλή του τάφου”. Επίσης δεν διέφυγε της προσοχής ότι παρά το ότι η νομαρχία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για “ισχυρισμό περιστατικού”, στην ίδια πρόταση αναφέρει πως “Στην θέση του κατασκευάστηκε άλλος”.

Η ανακοίνωση της Νομαρχίας Τραπεζούντας έχει ως εξής: Αναφορικά με τον ισχυρισμό κάποιων ΜΜΕ περί “Επίθεσης σε χριστιανικό νεκροταφείο” : Στον συγκεκριμένο τάφο δεν υπήρξε καμία καταστροφή, απλά αναφέρεται πως η ξύλινη κεφαλή που υπήρχε από πάνω, εντοπίστηκε πως δεν ήταν στην θέση της. Σχετικά με το περιστατικό έρευνα διεξάγει η αστυνομία, ενώ η κεφαλή του τάφου που έλειπε, κατασκευάστηκε εκ νέου και τοποθετείται στην θέση της. Ανακοινώνεται με σεβασμό στην κοινή γνώμη”.

ΠΗΓΗ: Τουρκικά Νέα, ΦΩΤΟ pexels