• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι σκλαβωμένοι Έλληνες στην Τουρκία ετοιμάζονται – Δείξτε παντού το ΒΙΝΤΕΟ

Οι σκλαβωμένοι Έλληνες στην Τουρκία ετοιμάζονται – Δείξτε παντού το ΒΙΝΤΕΟ

Κάποτε τα κλεμμένα επιστρέφονται - Ποιο το μήνυμα στης Ελληνίδες
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μιλώντας στο Σύνταγμα, ανήμερα της 19ης Μαΐου, ο Ταμέρ Τσιλινγκίρ από την Λιβερά της Ματσούκας, ο Έλληνας ακτιβιστής που είχε φυλακιστεί από τους Τούρκους και τώρα ζει αυτοεξόριστος στην Ελβετία, μίλησε με δυναμισμό, στέλνοντας μηνύματα.

Ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τα 100 χρόνια από τηn Γενοκτονία των Ποντίων.

Αυτή την φορά η ομιλία του ήταν πιο δυναμική, καθώς εκτός από την απαίτηση αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αποκάλυψε πως το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει το κυνηγητό σήμερα:

 «Όσο όμως συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που λένε “είμαι Έλληνας”. Στην Σαμψούντα, στην Κερασούντα, στην Τραπεζούντα, παντού οι Πόντιοι γράφουν “είμαστε ακόμη εδώ”».

Υπογράμμισε και συνέχισε σε άλλο σημείο:

«Θέλουμε πίσω τα σπίτια μας, τα σχολεία μας, τα αμπέλια μας, τις εκκλησίες μας που μας τα έκλεψαν. Θέλουμε πίσω το παρελθόν μας».

Αναφέρθηκε και στις γυναίκες, τονίζοντας πως η γενοκτονία των Τούρκων στόχευε κυρίως αυτές, που τις αποκαλούσαν φίδια, καλώντας τις Ελληνίδες να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες και να μην διστάζουν να υψώνουν την φωνή τους.

Η ομιλία του Ταμέρ Τσιλινγκίρ έκλεισε ως εξής:

«Μετά από κάθε συγκέντρωση, μετά από κάθε ομιλία, μας απειλούν με θάνατο. Νομίζουν ότι με τις απειλές του θανάτου θα μας φοβίσουν και θα παραιτηθούμε. Εμείς πεθάναμε πραγματικά 353.000 φορές, δεν θα φοβηθούμε να πεθάνουμε μία φορά ακόμη. Χαιρετίσματα στους 353.000 ανθρώπους χωρίς τάφο, χαιρετίσματα σε όσους ζουν στον Πόντο και τον κάνουν να ζει, χαιρετίσματα στα βουνά του Πόντου, χαιρετίσματα στον Πόντο. Θα κερδίσουμε!».

«Χαιρετίσματα στα βουνά του Πόντου λοιπόν, όπου έχει ήδη ξεκινήσει αντάρτικο με τους Κούρδους να έχουν μεταφέρει και εκεί την κρίση στην ΝΑ Τουρκία και σίγουρα Ελληνογενείς να έχουν προσχωρήσει στα.. τάγματα.

Η ομιλία του Τσιλινγκίρ, παρότι είχε και αριστερόστροφα στοιχεία, δείχνει πως στον Πόντο ετοιμάζεται «μεγάλη ιστορία» με «όχημα» τους Έλληνες που ζουν εκεί.

Πλέον το αίτημα δεν είναι απλά η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, αλλά η επιστροφή των κλεμμένων, παρά το γεγονός βέβαια πως όλα γίνονται στο πλαίσιο διαμελισμού της ευρύτερης περιοχής σε περιφέρειες και αυτό αφορά και ελεύθερα ελληνικά εδάφη (Θράκη, Αιγαίο, Μακεδονία κτλ).

Με κατάλληλες πολιτικές το κάθε κράτος είναι σε θέση να ελίσσεται στα σχέδια των μεγάλων προς όφελός του και όχι φυσικά να κυρώνει μειοδοτικές συμφωνίες τύπου Πρεσπών.

Ωστόσο ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Θυμηθείτε:

Τι σημαίνει η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων – Η παγίδα για τους Έλληνες και ο ΣΤΟΧΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία:

ΦΩΤΟ: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •