• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Κρήτες της Αυστραλίας αποχαιρέτησαν τον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό

Οι Κρήτες της Αυστραλίας αποχαιρέτησαν τον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό

Έσβησ’ο φάρος πού φεγγε εις την Ωκεανία κι’ορφάνεψε ο Ελληνισμός σ’όλη την Αυστραλία.


Με την παραπάνω μαντινάδα και πολλές άλλες του ΣωκράτηΤσουρδαλάκη αποχαιρέτησαν οι Κρήτες της Αυστραλίας τον μακαριστό Ιεράρχη και πνευματικό ηγέτη στην Αυστραλία τον Αρχιεπίσκοπο ΣΤΥΛΙΑΝΟ.

Τα ΚρητικάΣωματεία της Αυστραλίαςυπό την αιγίδα της ΚρητικήςΟμοσπονδίαςΑυστραλίας&ΝέαςΖηλανδίας τον τίμησαν δεόντως με την μεγαλοπρέπεια που του αρμόζει.

Προέδροι και μέλη των ΚρητικώνΣωματείωνταξίδεψαν στο Σύδνεϋ για το αρχιερατικότρισάγιο και την εξόδιοςακολουθία του ΚρητικούΙεράρχη ενώ κάποιαπαιδιάντυμένοιΒρακοφόροικατάφεραν να προσκυνήσουν την σωρό στον Καθεδρικόναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Νεαρά Κρητικόπουλα της ΚρητικήςΑδελφότηταςτου Σύδνεϋ άνοιξαν την πομπή κατά την νεκρώσιμη ακολουθία ενώ μια ομάδα 8 επίλεκτών Βρακοφόρων από την ΠαγκρήτιαΈνωση Μελβούρνης, την ΚρητικήΑδελφότητα Μελβούρνης και την ΚρητικήΑδελφότητα Σύδνεϋ ντυμένοι για την περίσταση με μαύραστιβάνια, μαύροκουμπωμένοπουκάμισο και το ασημένιομαχαίρι να κοιτάζεικάτω συνόδεψαν την σωρό στην νεκροφόρατου αθάνατου ποιμενάρχηστην τελευταία του κατοικία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παραδοσιακό ριζίτικο τραγούδι« Μάνα και αν έρθουν οι φίλοι μου » του τραγούδησε ο καλός του φίλος Γιώργος Χαιρέτης συνοδευόμενος από τον Αντώνη Πετραντωνακη στην Λύρα και τον Άγγελο Γκούτσιο στο Λαούτο ενώ ακολούθησαν και οι παρακάτωμαντινάδεςαπό τον Αντώνη Τσουρδαλάκη. Ειδικόποίημααπήγγειλε και ο συμπάροικοςαπό το Σύδνεϋκ. Νίκος Ξανθουδάκης

Η Κρήτη θα σε ευγνωμονεί μαζί με τα παιδιά της, που φύγαν μα ε δόξασαντα ’άγια χώματα της

Το μισεμό σου τραγουδούν με λύρες και δοξάρια, τα ’αδέλφια σου οι Κρητικοί με δάκρυα και στεφάνια.

Χαιρέτα μας τσι Κρητικούς που δόξασαν την Κρήτη, Γιατί αυτοί ε κάνανε αθάνατη την Κρήτη.

Άνοιξε πόρτα τ ’ουρανού, πόρτα του Παραδείσου, Να κατεβούν οι Άγγελοι να τον προϋπαντήσουν

Ο ΑυστραλίαςΣτυλιανός ήταν για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας ένας άξιοςαρχηγός που κράτησε του ποίμνιο του ενωμένο. Ήταν ο πνευματικόςηγέτης, μπροστάρης στα Ελληνορθόδοξαιδεώδη και χριστιανικά του πιστεύω, και δεν δίσταξεποτέ με φάρο την Κρητική του καταγωγή να τα βάλει με τους μεγάλους του κόσμου.

θα είναι όλοιυπερήφανοι για σένα. Για αυτά που δίδαξες, για αυτά που πρόσφερες αλλα και για την μεγάληΟρθόδοξηπαρακαταθήκη που μας αφήνεις. Τίμησες την καταγωγή σου και ειδικά το Ρέθυμνο.

Θα μείνεις αθάνατος για πάντα, Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Μαρία Λαγουδάκη

Πρόεδρος

ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ & ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ

Από goodnet.gr, ΦΩΤΟ: eurokinissi