• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι αλβανικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για το μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα

Οι αλβανικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για το μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι Αρχές της Αλβανίας ενόψει του μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις 8 Δεκεμβρίου.

 

Σύμφωνα με το himara.gr, η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και η κρατική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Αργυροκάστρου εργάζονται για εντοπισμό Ελλήνων που θεωρούνται επικίνδυνοι για την ασφάλεια και δεν επιτραπεί η είσοδός τους στην Αλβανία.

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Εισαγγελία Αργυροκάστρου ανακοίνωσαν εμπάργκο στα σύνορα για περίπου 60 Έλληνες πολίτες που καταγράφηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου ως επικίνδυνα πρόσωπα για την εθνική ασφάλεια.

Τα ονόματα όλων αυτών των ατόμων έχουν διανεμηθεί σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων της Αλβανίας, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδός τους στην αλβανική επικράτεια.

Στις 10 Νοεμβρίου 2018, η Αλβανία εξέδωσε έναν κατάλογο ονομάτων Ελλήνων οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν ανεπιθύμητοι , μεταξύ αυτών ήταν και η Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, που συνόδευσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Βουλιαράτες.

Ο Γκλεβίν Ντερβίστι, σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, δήλωσε στις 10 Νοεμβρίου 2018, ότι η απόφαση αυτή για την Κύπρια Ευρωβουλευτή, ήρθε μετά από την συμπεριφορά της Ευρωβουλευτή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας θεωρεί ότι η εκδήλωση στους Βουλιαράτες είχε ενορχηστρωθεί για να αμφισβητηθεί η κρατική ασφάλεια στην αλβανική επικράτεια.