Ο ομογενής υπαρχηγός της Αστυνομίας Βόρειας Περιοχής διώκεται για βιασμούς

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βόρεια Περιοχή η απόφαση της δικαιοσύνης να παραπέμψει σε δίκη έναν από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Αστυνομίας της πολιτείας, τον ομογενή Πίτερ Μπράβο, o οποίος κατηγορείται ότι βίασε δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία ήταν αστυνομικός.

Ο 52χρονος Μπράβος αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επαφής χωρίς την συγκατάθεση που σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων έλαβαν χώρα το 2004 και το 2006 και η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας.

Ο εισαγγελέας επίσης ομογενής, Nick Papas QC στον δικαστή John Neil μια περίληψη των αποδείξεων, ο οποίος αποφάσισε ότι υπήρχε εκ πρώτης όψεως υπόθεση για να προχωρήσει στην εκδίκασή της.

Ο Μπράβος που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση δεν ασκεί επί της παρούσης τα καθήκοντά του καθώς έχει πάρει αναρρωτική άδεια.
Ο εισαγγελέας Πάπας διάβασε στο δικαστήριο μόνο ένα μικρό μέρος των μαρτυριών το οποίο περιελάμβανε την μαρτυρία ενός από τα φερόμενα ως θύματα που ανέφερε ότι είχε καταλήξει ξαπλωμένη στο γρασίδι του πάρκου στο Esplanade του Ντάργουιν και «αισθάνθηκε το βάρος ενός σώματος πάνω της».

«Ένιωσα κάτι να κρατάει το φόρεμά μου… και θυμάμαι ότι ένοιωσα κάτι κρύο μέσα μου», διάβασε ο εισαγγελέας.

Κατά την προκαταρκτική ακρόαση της υπόθεσης ο δικηγόρος του Μπράβου, John Lawrence εξέτασε τη δικηγόρου Georgia McMaster.

Η McMaster άφησε να εννοηθεί ότι ενώ η καταγγελίες είχαν γίνει από το 2015 από τουλάχιστον ένα εκ των δύο θυμάτων, η Αστυνομία ολιγώρησε στις έρευνές της.
Μάλιστα ανέφερε ότι το 2015 εξέφρασε την ανησυχία της για τις καθυστερήσεις στην έρευνα στον τότε γενικό εισαγγελέα John Elferink.

Είπε στο δικαστήριο ότι ο Elferink της υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει τους λόγους της καθυστέρησης και ότι η υπόθεση άρχισε να κινείται όταν μπήκε στο ραντάρ της πρώην Επιτρόπου της Επιτροπής Δημοσιοποίησης Πληροφοριών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (Information and Public Interest Disclosure – PID) Brenda Monaghan.

Η McMaster ανέφερε ότι στη συνέχεια συναντήθηκε με την κ. Monaghan στην οποία και εξέφρασε την άποψη ότι η Επιτροπή ήταν αρμόδια να ερευνήσει την υπόθεση. «Κατά κάποιο τρόπο ένιωθα ότι μου ζητούσε συμβουλές σχετικά με το πώς πρέπει να προχωρήσει η έρευνα της υπόθεσης» είπε χαρακτηριστικά η McMaster.

Επίσης η δικηγόρος στην κατάθεσή της ανέφερε ότι ένα από τα φερόμενα ως θύματα ήταν μία νεαρή αστυνομικός που ποτέ δεν έκανε καταγγελία στην Αστυνομία γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη στο σύστημα.

Ο Μπράβος θα επανεμφανιστεί στο δικαστήριο το επόμενο μήνα όπου και θα αποφασιστεί η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος», ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...