Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

Με διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, η ομογένεια της Αυστραλίας τίμησε την Κυριακή την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Στη Μελβούρνη ο κεντρικός εορτασμός έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ενοριών και Κοινοτήτων Μελβούρνης και Βικτωρίας στην Ιερά Μονή «Άξιον Εστί». Στο πλαίσιο της ίδια εκδήλωσης, τιμήθηκε και η 152η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου από την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης.

H επίσημη δοξολογία (από τον Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ) έγινε στο «Άξιον Εστί», παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλου και άλλων επισήμων και ακολούθησαν απαγγελίες από μαθήτριες και μαθητές, καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων της Μονής, δεξίωση και στη συνέχεια το ετήσιο παραδοσιακό πανηγύρι της Μονής. Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες στην έκδοση της Πέμπτης.

Εξάλλου, με πρωτοβουλία έγινε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ευσταθίου την Κυριακή και, ακολούθως, κατάθεση στεφάνων στο Αυστραλο-Ελληνικό Μνημείο, που βρίσκεται στην γωνία Birdwood & ANZAC Avenue, στους Κήπους Domain Gardens και στο Shrine of Remembrance.

Από την δοξολογία στο «Άξιον Εστί». Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων και Ενοριών, Κώστας Κόντης (κέντρο) και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος (δεξιά). Φώτο: Κ. Ντεβές

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος»

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...