Ο Ελληνισμός έλαμψε στην Νέα Υόρκη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Οργανισμός «Ελληνικές Ρίζες» παρουσίασε στο Queens Theater την εκδήλωση «Γαία», που αφορούσε στα τελετουργικά αιώνων τα οποία προέρχονται από τις τιμές προς τη μητέρα γη.

Το θέατρο ήταν κατάμεστο από γονείς, συγγενείς και φίλους 250 και πλέον παιδιών που απέδωσαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Τα χορευτικά συγκροτήματα από την Αστόρια, την Κοίμηση της Θεοτόκου του Μπρούκλιν, το Plainview, τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος του Μανχάταν και του Whitestone έκαναν επίδειξη των χορευτικών τους δεξιοτήτων στο ενθουσιώδες κοινό.

Παρουσίασαν χορούς από τις Σέρρες, την Κρήτη, την Κεφαλονιά, την Ηπειρο, τη Φλώρινα, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Αράχοβα, την Θράκη και τη Νίσυρο, που ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους. Ιδιαίτερα εντυπωσίασαν οι μικρότεροι σε ηλικία χορευτές.

Ολοι οι χορευτές φορούσαν όμορφες παραδοσιακές στολές κατασκευασμένες από την Μαρία Φουρνιώτη, μητέρα του ιδρυτή και εκτελεστικού διευθυντή των «Ελληνικών Ριζών» (Hellenic Roots) Πέτρου Φουρνιώτη, ο οποίος έγραψε τη χορογραφία και διηύθυνε την παραγωγή της εκδήλωσης. Επίσης, έγραψε το κείμενο της εκδήλωσης με τη Γεωργία Κοπάνη, που ειπώθηκε στην ελληνική γλώσσα στην διάρκεια της εκδήλωσης.

Από την εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυξ»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu