• Αρχική
  • Άρθρα
  • Να στηρίξουν της χώρα μας που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και τους Έλληνες ιατρούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν, κάλεσε τους ομογενείς, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης,κατά την επίσκεψή του,στη Ν.Υόρκη

Να στηρίξουν της χώρα μας που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και τους Έλληνες ιατρούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν, κάλεσε τους ομογενείς, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης,κατά την επίσκεψή του,στη Ν.Υόρκη

Θέμα: Να στηρίξουν της χώρα μας που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και τους Έλληνες ιατρούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν, κάλεσε τους ομογενείς, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης,

κατά την επίσκεψή του, στη Νέα Υόρκη
Το πλαίσιο δράσεων, για την ανάδειξη της οικουμενικότητας της ελληνικής ιατρικής επιστήμης, την επανένωση του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού και την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας της Ελλάδας ,παρουσίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, σε επίλεκτα μέλη της ομογένειας της Αμερικής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, στη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου , προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, που συμμετείχε στην καθιερωμένη τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στην Πλατεία Αθηνών της Αστορίας, το Σάββατο 13 Απριλίου, κάλεσε τους ομογενείς να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια της χώρας μας, για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Επίσης είχε μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης -που ίδρυσε ο μεγάλος Έλληνας επιστήμονας Γιώργος Παπανικολάου- και συζήτησε το πλαίσιο υποστήριξης των Ελλήνων ιατρών που πηγαίνουν στις ΗΠΑ, για εκπαιδευτικούς ή για επαγγελματικούς λόγους.
Πρέπει να επισημανθεί ότι ο ΙΣΑ, έχει υπογράψει σύμφωνο αδερφοποίησης, με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης, πριν από πέντε χρόνια, με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε συνεργασία με την εκκλησία καθώς και την ανταλλαγή απόψεων, την ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου και τη μετάδοση τεχνογνωσίας, τη διευκόλυνση των Ελλήνων γιατρών στην ανεύρεση εργασίας και τη δημιουργία κινήτρων, με στόχο την επιστροφή τους και την επαγγελματική τους, δραστηριοποίηση στην Ελλάδα.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:
«Ο μεγάλος αριθμός των Ελλήνων γιατρών, συνθέτουν ένα επιστημονικό δυναμικό υψηλής ποιότητας, με αναγνωρισμένες διεθνώς περγαμηνές και ικανότητες, με τεράστια εμπειρία και μεγάλη κοινωνική προσφορά , οι οποίοι είναι σήμερα διασκορπισμένοι σε όλα τα σημεία της υφηλίου και αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδος . Θέλουμε να αναδείξουμε την ιατρική επιστήμη και τον Έλληνα ιατρό ως ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νέας Ελλάδας που πρέπει να δημιουργήσουμε. Επίσης να επαναπατρίσουμε το «επιστημονικό κεφάλαιο» τους, κι όχι απαραίτητα τη φυσική τους παρουσία. Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι η συνεισφορά της ομογένειας και της εκκλησίας της Αμερικής ήταν πολύτιμη τα τελευταία χρόνια καθώς στήριξαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, του Ι.Σ.Α. με την αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού που κάλυψαν σημαντικές ανάγκες. Προσδοκούμε σε ακόμα πιο στενή συνεργασία προς όφελος του ελληνικού λαού και των νέων γιατρών μας».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

ΑΜΕ ΜΠΕ

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...