Μια Θεσσαλονικιά ανακηρύχθηκε νεαρή Αυστραλή της χρονιάς στη Ν. Αυστραλία

Η 26χρονη ομογενής Ελένη Γλούφτση, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής του AFL στην Αυστραλία, ανακηρύχθηκε πριν λίγες ημέρες «Νεαρή Αυστραλή της χρονιάς» στην Νότια Αυστραλία για το έτος 2019.

 

Η δυναμική Θεσσαλονικιά, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αδελαΐδα, έγραψε ήδη ιστορία τον περασμένο Αύγουστο όταν έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που κλήθηκε όχι μόνο να διαιτητεύσει, αλλά και να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα φούτμπολ μεταξύ των ομάδων Essendon-West Coast στο Etihad Stadium της Μελβούρνης.

«Η Ελένη έχει προσφέρει πολλά στο παιχνίδι και με την δική της πορεία έχει σίγουρα εμπνεύσει και άλλες νεαρές κοπέλες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της», είπε χαρακτηριστικά ο Επιχειρησιακός Διευθυντής (Operation Manager) της AFL (Australian Football League), Steve Hocking, ο οποίος συνεχάρη την ομογενή διαιτητή για τη μέχρι τώρα πορεία της στα γήπεδα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας Διαιτητών AFL, η Γλούφτση είχε ήδη διαιτητεύσει 33 αγώνες VFL (Victorian Football League) πριν κληθεί να αναλάβει μια θέση διαιτητή στα γήπεδα του AFL.

«Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να μπορέσω να ανταπεξέλθω και να κατορθώσω να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση σε καλό επίπεδο ενώ και οι χρόνοι τρεξίματος που απαιτούνται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται ένας αγώνας είναι σίγουρα η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη της στον «Νέο Κόσμο» η ομογενής, η οποία προπονείται καθημερινά στο στίβο και την κολύμβηση ενώ πλέον μένει μόνιμα στη Βικτώρια όπου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Μελβούρνης.

«Το σχολείο στο οποίο διδάσκω, αλλά και οι μαθητές μου, έχουν δείξει την αμέριστη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό μου και έχουν κάνει την εγκατάστασή μου στην Μελβούρνη ακόμα πιο ευχάριστη» λέει η κ. Γλούφτση η οποία ξεκίνησε την καριέρα της μέσα στο γήπεδα πριν από περίπου δέκα χρόνια.

«Ελπίζω και η δική μου πορεία να εμπνεύσει νεαρά παιδιά να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, αλλά επιθυμία μου πλέον είναι να μου φέρονται όλοι στο γήπεδο όπως φέρονται στον οποιονδήποτε συνάδελφό μου και να συνεχίσω να βαδίζω στο μονοπάτι της διαιτησίας» λέει η νεαρή εκπαιδευτικός προσθέτοντας πως η ίδια μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέσα στο γήπεδο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα σε ένα κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο περιβάλλον και, μάλιστα, υποστηρίζει ότι νιώθει ιδιαίτερα τυχερή για την συμπαράσταση και τον σεβασμό που της έχουν δείξει έως τώρα οι αθλητές και συνάδελφοι της.

«Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά οφείλω πολλά στην οικογένειά μου και, φυσικά, στον ευρύτερο χώρο των συναδέλφων μου διαιτητών, καθώς και στην ευρύτερη κοινότητα του φούτμπολ, γιατί με έχουν στηρίξει όλοι πάρα πολύ στην προσπάθεια αυτή» καταλήγει η ομογενής.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος»

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...